Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Deputatul PSD Costel Lupașcu propune un program de testare în masă la Botoșani

Botoşaniul, un judeţ "fruntaş" la infectări cu SARS CoV-2 a înregistrat ieri pentru prima zi "zero" infectaţi noi. Dar rămâne în topul judeţelor cu cea mai înaltă rată de infecţii.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

27.06.2020 - 15:18

 

Deputatul PSD Costel Lupaşcu propune demararea unei campanii de strângere de fonduri pentru demararea testării în masă, singura care poate descoperi asimptomaticii şi a reduce rata mortalităţii.

"Nu putem combate cea mai mare criză globală a vremurilor noastre legați la ochi! Toate țările trebuie să aibă capacitatea de a testa toate cazurile suspecte! Acesta este unul dintre mesajele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în contextul pandemiei COVID-19", susţine deputatul într-un comunicat de presă.

„Situația la nivelul Județului Botoșani este din ce în ce mai gravă. Deja avem 1.000 de cazuri Covid la nivelul Județului, iar tendința națională sugerează o creștere constantă a numărului de îmbolnăviri. Plecând de la experiența pozitivă a altor state, precum Germania sau Franța, care au reușit o gestionare mult mai eficientă a cazurilor Covid, prin implementarea unor scheme ample de testare la nivel național, propun demararea unui program de testare în masă la Botoșani! Haideți să ne unim cu toții forțele pentru sănătatea locuitorilor județului Botoșani!

În acest demers, nu cred că ne putem aștepta la sprijin guvernamental. Din nefericire, politica și-a făcut cu prisosință loc la masa Ministerului Sănătății. La București, eforturile de testare au fost oprite de Ministrul Tătaru, împotriva căruia am votat, în plenul Parlamentului, o moțiune simplă. În aceste condiții, cred că este momentul să ne unim forțele și, cu sprijinul fondurilor private, să demarăm un amplu proces transparent de achiziție a kit-urilor de testare.

În contextul creșterii numărului de cazuri, mai multe testări vor salva mai multe vieți și vor costa mai puțin, mai ales în condițiile în care un tratament specific pentru COVID-19 nu există încă, iar mecanismele de producere a unui vaccin sunt complexe și necesită timp. Din păcate, România este una dintre țările în care s-au făcut cele mai puține teste pentru depistarea COVID-19. Numărul testelor efectuate este un subiect care îngrijorează cetățenii. Din păcate în România Guvernul are doar intenții. Gata cu vorbele, e timpul pentru fapte! Este timpul să ne luăm soarta în propriile mâini!" conchide iniţiatorul proiectului de campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea de kituri, în condiţiile în care guvernanţii rămân nepăsători la această iniţiativă.

"Testarea extinsă este vitală pentru controlul răspândirii COVID-19, pentru că rata de infectare se poate reduce semnificativ. În plus, vom putea începe un proces de izolare activă, inclusiv a asimptomaticilor. Nu trebuie uitat că o creștere a numărului de testări cu 1% duce la o scădere a deceselor cu 0,56%, iar testarea a 1.000 de persoane pe săptămână salvează vieți!

Acestea sunt motivele pentru care lansez o inițiativă de strângere de fonduri la nivelul Județului Botoșani, în vederea achiziției kit-urilor de testare. Vom implementa un mecanism transparent de gestionare a donațiilor pe care le vom solicita de la toate persoanele din județ care pot ajuta și care înțeleg că, atunci când Guvernul ne părăsește, trebuie să ne luăm siguranța în propriile mâini.” a declarat deputatul PSD Costel Lupașcu.

Costel Lupaşcu este parlamentarul din Botoşani cu cele mai multe iniţiative.

 

           

 

Comentarii