Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Data legală pentru alegeri este 6 decembrie, insistă premierul Orban

În ciuda deciziei CCR, premierul Orban continuă să susțină că data de 6 decembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare este "data constituţională şi legală".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

15.10.2020 - 23:42

"Din punctul meu de vedere, 6 decembrie este data constituţională şi legală. Noi am stabilit alegerile în data de 6 decembrie, în baza prevederilor constituţionale şi în baza legislaţiei aflate în vigoare la momentul la care am stabilit data de 6 decembrie. Mandatul actualului Parlament expiră pe data de 20 decembrie. Ar trebui să respectăm prevederea constituţională care spune că preşedintele trebuie să convoace în maximum 20 de zile de la data alegerilor parlamentul nou ales", a declarat joi seară, la un post de televiziune, premierul Ludovic Orban.

Declarația acestuia vine după ce CCR a respins contestațiile Președinției și ale Guvernului asupra legii care dădea Parlamentului (nu Guvernului) dreptul de a decide data alegerilor parlamentare.

"Ca să nu spun că multe dintre deciziile de acolo vin împotriva intereselor fundamentale ale României", a ripostat premierul Orban cu privire la CCR.

 

Comentarii