Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: cdep.ro

Daniel Fenechiu: PNL susţine ,,extinderea la toate alegerile a votului prin corespondenţă''

Daniel Fenechiu a afirmat joi că PNL a introdus în Regulamentul Comisiei speciale comune a celor doua camere ale Parlamentului privind propuneri legislative în materie electorală o prevedere potrivit căreia proiectul pentru românii din diaspora să fie gata până pe 5 iulie.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2019 - 13:49

"Este cât se poate de evident, în raport de faptul că primul ciclu electoral este alegerea preşedintelui României, care va avea loc în noiembrie, că modificarea asta ar trebui să fie practic adoptată până în luna septembrie. Cum noi peste o săptămână intrăm în vacanţă, singura variantă prin care putem să eficientizăm dorinţa românilor din diaspora şi nu doar era ca pe 5 iulie să avem propunerea elaborată, sens în care conducerea Camerei şi Senatului va putea convoca o sesiune extraordinară dacă vor cu adevărat ca românii să voteze şi să o adoptăm", a declarat senatorul liberal, citat de Agerpres. 

Referitor la evitarea aglomerării la urne, Fenechiu a spus că prima propunere "esenţială" era aceea de extindere a perioadei de vot și în weekend, iar cea de-a doua - este extinderea la toate alegerile a votului prin corespondenţă.

"Noi am comunicat doar un set minimal de condiţii, prima propunere esenţială era aceea să extindem perioada de vot la sâmbătă şi duminică, pentru că s-a constatat că dacă votăm într-o singură zi există o problemă de vot. O a doua problemă pe care PNL o susţine este extinderea la toate alegerile a votului prin corespondenţă, ipoteză în care vom permite mai multor români să voteze, iar pe parcursul dezbaterilor vom veni şi cu alte propuneri, pe care încercăm să le corelăm într-o propunere legislativă care să poată să treacă, pentru că noi nu ne dorim practic să venim cu nişte solicitări care să nască tot soiul de dezbateri, ci dorim să venim cu propuneri clare, care să poată fi aplicate", a mai spus acesta, conform sursei citate. 

Comentarii

loading...