Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exit Poll Europarlamentare 2019. Ora 21:00

Foto Arhiva

Dăncilă: Reformarea sistemului de achiziţii publice va continua

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat joi că vor fi continuate demersurile de reformare a sistemului de achiziţii publice, astfel încât investiţiile să fie realizate cât mai repede.

Share

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2018 - 13:48

Premierul Dăncilă a dat aceste asigurări după o întrevedere avută la Palatul Victoria cu comisarul european pentru Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Elzbieta Bienkowska.

"O asigur pe doamna comisar de faptul că vor fi continuate demersurile de reformare a sistemului de achiziţii publice, respectiv asigurarea implementării integrale şi sustenabile a măsurilor cuprinse în acest document strategic, sub directa mea supervizare, astfel încât investiţiile, atât de necesare şi aşteptate de cetăţenii români, să fie realizate cât mai repede", a declarat Dăncilă.

Totodată, şefa Guvernului a precizat că a obţinut sprijinul comisarului european pentru simplificarea cadrului legislativ al achiziţiilor publice.

"Un subiect important pentru România (...) este şi accelerarea investiţiilor publice, care este de natură să sprijine în direcţia realizării convergenţei reale. În acest sens, am solicitat şi am obţinut sprijinul doamnei comisar pentru modernizarea şi simplificarea cadrului legislativ al achiziţiilor publice, în deplină concordanţă cu directivele Uniunii Europene în domeniu", a arătat Dăncilă.

De asemenea, premierul a spus că i-a prezentat comisarului european că priorităţile Guvernului pentru trimestrul al doilea.

"Am comunicat doamnei comisar că printre priorităţile Guvernului pentru trimestrul al doilea al acestui an sunt incluse legea achiziţiilor publice, legea parteneriatului public-privat, înfiinţarea Casei de Comerţ a României, instituirea schemei de ajutor de stat privind acordarea de împrumuturi de 40.000 de lei fără dobândă pentru tineri, precum şi instituirea programului pentru persoanele cu dizabilităţi, acestea fiind măsuri care pot contribui inclusiv la dezvoltarea antreprenoriatului în România", a mai afirmat Dăncilă.

Comentarii

loading...