-0.2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăPoliticăDăncilă: Reformarea sistemului de achiziţii publice va continua

Dăncilă: Reformarea sistemului de achiziţii publice va continua

Premierul Dăncilă a dat aceste asigurări după o întrevedere avută la Palatul Victoria cu comisarul european pentru Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Elzbieta Bienkowska.

„O asigur pe doamna comisar de faptul că vor fi continuate demersurile de reformare a sistemului de achiziţii publice, respectiv asigurarea implementării integrale şi sustenabile a măsurilor cuprinse în acest document strategic, sub directa mea supervizare, astfel încât investiţiile, atât de necesare şi aşteptate de cetăţenii români, să fie realizate cât mai repede”, a declarat Dăncilă.

Totodată, şefa Guvernului a precizat că a obţinut sprijinul comisarului european pentru simplificarea cadrului legislativ al achiziţiilor publice.

„Un subiect important pentru România (…) este şi accelerarea investiţiilor publice, care este de natură să sprijine în direcţia realizării convergenţei reale. În acest sens, am solicitat şi am obţinut sprijinul doamnei comisar pentru modernizarea şi simplificarea cadrului legislativ al achiziţiilor publice, în deplină concordanţă cu directivele Uniunii Europene în domeniu”, a arătat Dăncilă.

De asemenea, premierul a spus că i-a prezentat comisarului european că priorităţile Guvernului pentru trimestrul al doilea.

„Am comunicat doamnei comisar că printre priorităţile Guvernului pentru trimestrul al doilea al acestui an sunt incluse legea achiziţiilor publice, legea parteneriatului public-privat, înfiinţarea Casei de Comerţ a României, instituirea schemei de ajutor de stat privind acordarea de împrumuturi de 40.000 de lei fără dobândă pentru tineri, precum şi instituirea programului pentru persoanele cu dizabilităţi, acestea fiind măsuri care pot contribui inclusiv la dezvoltarea antreprenoriatului în România”, a mai afirmat Dăncilă.

Cele mai citite

Firmele mici, obligate să implementeze SAF-T de la 1 ianuarie. Fără softuri, nu se poate

Pentru companiile mici, aceste softuri reprezintă un demers care presupune costuri suplimentare Începând cu 1 ianuarie 2025, firmele mici din România vor fi obligate să...

Firmele mici, obligate să implementeze SAF-T de la 1 ianuarie. Fără softuri, nu se poate

Pentru companiile mici, aceste softuri reprezintă un demers care presupune costuri suplimentare Începând cu 1 ianuarie 2025, firmele mici din România vor fi obligate să...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă