12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăDăncilă le bate obrazul trădătorilor din PSD

Dăncilă le bate obrazul trădătorilor din PSD

Premierul demis nu crede că vor exista parlamentari PSD care să susțină, prin votul lor, învestirea Cabinetului PNL. În situația în care, totuși, anumiți parlamentari pesediști aleg să sprijine Executivul marilor adversari politici ai PSD, în opinia Vioricăi Dăncilă, aceștia ar trebui să își explice decizia comunităților din care provin și în care au fost aleși, în Legislativ.  

Prezentă, ieri, la Cluj, lidera PSD a fost întrebată dacă vor fi parlamentari PSD care vor vota Guvernul Orban și a oferit următorul răspuns:

„Eu nu am auzit nicio voce, am încredere în colegii mei, am încredere că nu vor participa la vot, pentru că este greu de explicat pentru un deputat sau un senator că a votat Guvernul. Nu ne referim la persoane”, relatează agenția Mediafax.  

Vor da socoteală!

Viorica Dăncilă susține că atunci când un parlamentar se întoarce în comunitatea de unde a fost ales, după ce a votat Guvernul Orban, va fi nevoit să le explice primarilor că a votat pentru ca aceștia „să nu mai aibă programe de dezvoltare”, pensionarilor că a sprijinit „îngheţarea pensiilor” și bugetarilor care îl vor acuza de „tăieri salariale” și lipsa „voucherelor de vacanţă”.

„Este foarte greu de explicat pentru un parlamentar atât din opoziţie – pentru că noi suntem în opoziţie – cât şi pentru cei aflaţi acum de partea PNL, a domnului Iohannis, de fapt, pentru că dânsul este în spatele acestui aspect, că votează împotriva românilor sau că votează o guvernare care îi va sărăci. Este foarte greu de explicat acest lucru, cine îşi asumă să iasă public şi să îşi asume acest lucru, pentru că românii vor întreba de ce l-au făcut”, a spus Dăncilă, potrivit aceleiași surse.

Cu două zile în urmă, luni, Viorica Dăncilă atrăgea atenția asupra faptului că toţi parlamentarii social-democrați care vor vota Guvernul Orban, vor trăda PSD, şi, prin urmare, vor fi nevoiți să plece din partid.

Tot șefa PSD a mai spus că cei care au demis Guvernul sunt obligați să îşi asume responsabilitatea de a strânge voturile necesare pentru învestire.

Orban se declară victorios și fără PSD

De cealaltă parte a eșicherului politic, Ludovic Orban, premierul desemnat, a anunțat, recent, că a încheiat acorduri cu grupul minorităţilor naţionale, PMP, USR, UDMR şi ALDE. În acest mod, președintele PNL susține că învestirea Guvernului său este asigurată, fiind depășită cifra minimă de 233 de parlamentari pentru învestirea Executivului.

Potrivit unei decizii a conducerii Parlamentului, audierea miniştrilor propuşi în Guvernul Orban are loc astăzi, după ce ieri s-a desfășurat o primă etapă în acest sens. Votul de învestitură va fi acordat lunea viitoare, de la ora 14:00.

„Prin susţinerea acestor formaţiuni, care vor asigura învestirea Guvernului, punem şi bazele unei majorităţi parlamentare care să permită ulterior adoptarea proiectelor de acte normative pe care le-am inclus în programul de guvernare şi pe care le-am inclus în înţelegerile pe care le-am făcut cu formaţiunile politice cu care am convenit astăzi”, a spus Orban, potrivit Agerpres.

Premierul desemnat are calcule diferite

De cealaltă parte, premierul desemnat și președintele PNL, Ludovic Orban, a prezentat un scenariu care contrazice cele afirmate de prim-ministrul demis, Viorica Dăncilă. El a spus că vor vota învestirea Guvernului său și parlamentari care sunt membri PSD și din Pro România, cu toate că Victor Ponta a anunțat contrariul.

„Dacă vă spun că şansele de a obţine votul de învestitură sunt foarte mari, aşa este, credeţi-mă. Am purtat discuţii individuale cu foarte mulţi parlamentari, cu parlamentarii care sunt independenţi, cum este domnul Dohotaru, cu doamna Bîzgan. (…) Cu siguranţă vor fi voturi şi dintre parlamentarii care astăzi sunt în PSD şi vor fi voturi, probabil, şi de la parlamentari Pro România, care nu vor agrea această poziţie de obstrucţie pe care a abordat-o domnul Ponta şi care e aproape aceeaşi ca poziţia PSD”, a declarat Orban, luni, la Digi24.

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă