Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă, despre pactul propus de Iohannis: ,,Trebuie să vorbim de dublu standard''

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD, a declarat la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare care a avut loc la Parlament, că social-democraţii vor depune amendamente la pactul politic propus de preşedintele Klaus Iohannis.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 06.06.2019 - 17:48

"Noi ne aşteptam ca acest acord să reliefeze tocmai discuţiile avute cu partidele politice. Considerăm că, atunci când vorbim de un acord, trebuie să existe un consens pe toate punctele acestui acord. Am văzut că este vorba despre un proiect şi, dacă vorbim despre Europa, atunci trebuie să procedăm în mod european. Vom veni cu amendamente la acest acord, astfel încât să întărim parcursul european al ţării noastre. (...) Dacă vorbim de parcursul european, trebuie să întărim şi poziţia României ca stat membru în cadrul construcţiei europene. Trebuie să vorbim de o Europă cu două viteze, trebuie să vorbim de dublu standard - ceea ce este permis într-o ţară, să fie permis şi în altă ţară sau ceea ce este interzis într-o ţară să fie interzis şi în altă ţară, dacă avem aceleaşi obligaţii, să avem şi aceleaşi oportunităţi - de modul în care căutăm să găsim consens în rândul europarlamentarilor, indiferent de grupul politic care îi trimite la Bruxelles, astfel încât problemele şi realitatea existentă în România şi ceea ce este necesar pentru România să fie transpus în legislaţia europeană. Dacă vorbim de parcurs european, vorbim despre modul în care România va sta la masa deciziilor, astfel încât pe lângă parcursul european să întărim poziţia noastră ca stat membru în Uniunea Europeană, pentru că o Uniune Europeană puternică presupune ca fiecare stat membru să fie puternic", a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Șeful statului a invitat miercuri partidele politice să semneze un acord naţional pentru România europeană.

"Marea majoritate a partidelor sunt de acord că rezultatele acestui referendum trebuie implementate aşa cum a votat poporul, că trebuie consolidat parcursul european al României. Pentru a valorifica cum se cuvine acest vot şi consultările, am decis să invit partidele politice parlamentare să semnăm un acord naţional pentru consolidarea parcursului european al României sau un pact politic pentru România europeană", a spus Iohannis.

Comentarii

loading...