Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă, avertisment pentru corpul diplomatic: ,,Trebuie să plece acasă''

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că nu este mulţumită de modul în care s-a desfăşurat votul în diaspora şi a cerut MAE o analiză în acest sens.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 28.05.2019 - 20:07

,,Cei care au procedat greşit'' trebuie să plece acasă, a transmis Viorica Dăncilă.

''Nu, nu sunt mulţumită de votul din diaspora, de ceea ce s-a întâmplat. (...) De aceea am cerut Ministerului Afacerilor Externe o analiză a ceea ce s-a întâmplat, iar cei care au procedat greşit şi care au evaluat greşit trebuie să plece acasă, fie că vorbim de ambasadori sau de consuli. Am spus că din punct de vedere al ministerului s-au deschis atâtea secţii de votare câte au fost solicitate de către ambasadori sau consuli'', a mai spus premierul, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, ea a afirmat că, din punctul său de vedere, vina aparţine ambasadorilor sau consulilor.

,,Buletinele de vot au fost suficiente în funcţie de solicitările ambasadorilor, respectiv consulilor. Eu consider că s-a greşit acolo. Vom vedea ce va spune această analiză pe care o vom face, iar cei care au greşit, de la primul până la ultimul, trebuie să plece acasă, pentru că, dacă nu procedăm aşa, această situaţie o vom avea şi la alte alegeri şi nu putem accepta acest lucru'', a conchis Dăncilă.

Potrivit reprezentaţiilor MAE, incidentele  au fost remediate in timp util, fara sa afecteze modul de desfasurare a procesului de vot.

"Subliniem ca atat Ministerul Afacerilor Externe, cat si BESVS sunt in dialog constant cu presedintii sectiilor de votare din strainatate in vederea facilitarii fluidizarii procesului de vot si a remedierii, in timp util, a eventualelor incidente. Mentionam, in context, ca atat numarul sectiilor de votare cat si materialele de votare au fost stabilite pe baza evaluarilor si informatiilor comunicate de catre misiunile diplomatice, care au tinut cont de consultarile cu comunitatile romanesti din strainatate, de solicitarile acestora de organizare a unor sectii noi si de evaluarea modului in care s-au desfasurat procesele electorale anterioare in strainatate", se arata intr-un comunicat de presa transmis de MAE.

Comentarii

loading...