9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăCîțu îl propune pe Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanțelor

Cîțu îl propune pe Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanțelor

Dan Vîlceanu este propus de Florin Cîțu pentru Ministerul Finanțelor. Premierul vrea ca Ludovic Orban să convoace BPN pentru validarea acestuia.

„O sa îi cer domnului preşedinte să convoace Biroul Politic Naţional. Am o propunere… Am văzut că domnia sa a făcut deja câteva propuneri. Propunerea mea este Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanţelor”, anunţă, sâmbătă, Florin Cîu.

Deputatul Dan Vîlceanu a fost între 2006 şi 2009 preşedintele Organizaţiei de Tineret a PSD din judeţul Gorj, preşedinte PDL Gorj, iar din 2015 este preşedinte PNL Gorj.

Preşedintele PNL şi şeful Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, spunea că nu înţelege de ce premierul Florin Cîţu stă 45 de zile în funcţia de ministru interimar al Finanţelor, în condiţiile în care PNL „are o mulţime de specialişti de valoare” în domeniul finanţe-buget.

„Aşa cum am declarat şi înainte de revocarea domnului ministru Nazare, să vă uitaţi la datele bugetare şi veţi vedea că nu există absolut niciun fel de motiv pentru revocarea ministrului Finanţelor. De altfel, nici acum nu înţeleg de ce premierul spune că stă 45 de zile, în condiţiile în care PNL are o mulţime de specialişti de valoare în domeniul finanţe-buget, care ar putea să gireze, ca titulari, portofoliul. De la Bogdan Huţucă, Sebastian Burduja, Lucian Heiuş, avem o echipă extrem de puternică în zona de finanţe publice şi personal nu înţeleg de ce trebuie să stea premierul 45 de zile”, menţiona Orban, scrie Mediafax.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă