Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dan Chitic, despre Ambasada SUA

Într-o postare pe Facebook, avocatul Dan Chitic, președintele Partidului Alianța Națională, a comentat mesajul de susținere pentru Laura Codruța Kovesi, publicat de Ambasada SUA din România.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2019 - 13:22

"Este extrem de dezamăgitor să vedem cum un ambasador, fie el și al unui aliat strategic, se implică în activitatea magistraților din România, încercând să le sugereze, dacă nu să le impună, persoanele care trebuie sau nu să fie cercetate și modul în care aceștia trebuie să își desfășoare ancheta.

O asemenea atitudine nu este compatibilă cu statutul de ambasador al unei țări "aliate" și "partenere", ci este specifică unui reprezentant/guvernator al unei puteri coloniale și contravine flagrant Convenției de la Viena din 1961 (art. 41. Fãrã prejudiciul privilegiilor şi imunitãţilor lor, toate persoanele care beneficiazã de aceste privilegii şi imunitãţi au datoria de a respecta legile şi regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.)

Față de această situație inacceptabilă, #AlianțaNațională îi solicită public ministrului afacerilor externe, dl. Teodor Meleșcanu, să îl convoace de îndată la Minister pe ambasadorul SUA Hans Klemm pentru a îi readuce aminte acestuia drepturile dar și obligațiile care îi revin în calitate de amabasador al unui stat prieten.

Orice pasivitate a autorităților naționale în fața abuzurilor interne sau externe echivalează cu acceptarea lor, ba chiar cu complicitatea cu autorii lor.

Cerem coaliției de guvernare să apere demnitatea și suveranitatea acestei țări!", a scris Dan Chitic pe Facebook.

Ambasada SUA din România a transmis un mesaj de susținere pentru fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, în contextul dosarului în care aceasta are statut de suspect.

„Avem încredere în experienţa profesională a Laurei Codruţa Kovesi în România şi susţinem eforturile ei de a căuta oportunităţi profesionale în comunitatea internaţională. Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita. Îi urăm succes”, se arată în mesajul Ambasadei SUA.

Comentarii

loading...