16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăDan Chitic, despre Ambasada SUA

Dan Chitic, despre Ambasada SUA

“Este extrem de dezamăgitor să vedem cum un ambasador, fie el și al unui aliat strategic, se implică în activitatea magistraților din România, încercând să le sugereze, dacă nu să le impună, persoanele care trebuie sau nu să fie cercetate și modul în care aceștia trebuie să își desfășoare ancheta.

O asemenea atitudine nu este compatibilă cu statutul de ambasador al unei țări “aliate” și “partenere”, ci este specifică unui reprezentant/guvernator al unei puteri coloniale și contravine flagrant Convenției de la Viena din 1961 (art. 41. Fãrã prejudiciul privilegiilor şi imunitãţilor lor, toate persoanele care beneficiazã de aceste privilegii şi imunitãţi au datoria de a respecta legile şi regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.)

Față de această situație inacceptabilă, #AlianțaNațională îi solicită public ministrului afacerilor externe, dl. Teodor Meleșcanu, să îl convoace de îndată la Minister pe ambasadorul SUA Hans Klemm pentru a îi readuce aminte acestuia drepturile dar și obligațiile care îi revin în calitate de amabasador al unui stat prieten.

Orice pasivitate a autorităților naționale în fața abuzurilor interne sau externe echivalează cu acceptarea lor, ba chiar cu complicitatea cu autorii lor.

Cerem coaliției de guvernare să apere demnitatea și suveranitatea acestei țări!”, a scris Dan Chitic pe Facebook.

Ambasada SUA din România a transmis un mesaj de susținere pentru fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, în contextul dosarului în care aceasta are statut de suspect.

„Avem încredere în experienţa profesională a Laurei Codruţa Kovesi în România şi susţinem eforturile ei de a căuta oportunităţi profesionale în comunitatea internaţională. Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita. Îi urăm succes”, se arată în mesajul Ambasadei SUA.

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă