„Perspectiva de a avea un tur doi între candidatul PNL şi cel al USR-PLUS este una care arată că România se însănătoşeşte. Adică ar fi un lucru excelent pentru noi, ca ţară, să sancţionăm PSD-ul prin neprezenţa în turul doi, pentru iresponsabilitatea cu care a transformat România în ultimii trei ani şi aproape ne-a scos din Europa. În momentul în care vom avea un tur doi între preşedintele actual, Iohannis, şi eu, candidatul Alianţei USR-PLUS, românii vor avea de ales între două opţiuni de România. Este vorba despre o Românie PNL, cu tot ce a însemnat şi cu tot ceea ce ştim deja, avem un mandat al preşedintelui Iohannis, românii pot să analizeze şi să tragă concluziile, şi varianta USR-PLUS, varianta unei Românii care trebuie să se schimbe acum şi nu peste cinci ani. Eu îmi propun să fiu un preşedinte implicat şi prezent în viaţa comunităţii, cred foarte mult că mesajul care vine de la vârful statului, iar mesajul care vine de la preşedinte dă entuziasmul şi încrederea aceea de care vorbeau românii”, a declarat Barna.
Liderul USR a afirmat că în 2014 a votat la preşedinţia României cu Klaus Iohannis, fiind singura opţiune „dezirabilă” de atunci, dar a precizat că acum românii au de ales un om nou, care nu face parte dintr-o clasă politică ce a eşuat.
„În 2014 a fost mai simplu, am votat cu opţiunea dezirabilă de atunci, am votat cu preşedintele Iohannis. Acum este vorba că două milioane de oameni au optat la europarlamentare pentru o România modernă, o Românie care vrea să rupă legătura cu vechea clasă politică. Diferenţa ar fi acum între o veche clasă politică, care încearcă să mai coafeze o realitate amară, în care jumătate din tineri vor să plece din ţară, şi Alianţa USR-PLUS, care este alternativa reală, compusă din oameni care nu au mai făcut politică. Vechea clasă politică a eşuat, a avut zeci de ocazii să modernizeze România şi nu a făcut-o. România are nevoie de energie, de competenţă şi de un suflu proaspăt, exact de aceea candidez eu la preşedinţia ţării. Avem nevoie de un alt fel de a face politică. Suntem într-o situaţie dintr-aceea de schimbare de paradigmă, cum a fost şi în 1848, cum a fost şi la Marea Unire, în care nişte generaţii trebuie să îşi asume schimbarea direcţiei în care merge statul”, a mai declarat Dan Barna, conform sursei citate.