Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

Dan Barna îl înțeapă pe șeful statului, înainte de prezidențiale

Prezidențiabilul USR PLUS, Dan Barna, a trimis o săgeată către actualul președinte, Klaus Iohannis, în contextul primului tur al bătăliei pentru Cotroceni. Barna a declarat că România are nevoie de un președinte activ și prezent, care nu intervine doar în situații de criză.

Share

Emanoil Ursache 0 comentarii

Actualizat: 10.11.2019 - 09:50

El punctează asupra faptului că în cazul în care va câștiga prezidențialele, țara noastră va avea pentru prima dată un președinte care provine din mediul privat, după „doi profesori, un editor de carte şi un comandant de navă” (n.r. – Emil Constantinescu și Klaus Iohannis, Ion Iliescu și Traian Băsescu), toți proveniți din sectorul public.

Într-un interviu acordat Agerpres, la momentul în care a fost întrebat dacă își dorește să fie președinte-jucător sau președinte-mediator, Barna a oferit a treia opțiune: cea de președinte activ și prezent.

Un președinte „manager de dezvoltare”

„Eu cred că România are nevoie de un preşedinte care nu intervine doar în situaţii de criză. Asta e la îndemână şi, cumva, firesc: într-o criză maximă, preşedintele să apară şi să ia poziţie. Dar România are nevoie acum - şi de asta spuneam de un preşedinte manager de dezvoltare - de un preşedinte care să fie prezent în dramele şi reuşitele şi, poate, uneori, şi tragediile cu care se confruntă societatea (...) Şi dacă preşedintele ţării dă un exemplu de prezenţă, de a fi activ în temele relevante pentru cetăţeni, oamenii capătă şi ei încredere că lucrurile se pot schimba”, a declarat Dan Barna, pentru Agerpres.

Prezidențiabilul USR PLUS mai afirmă că direcțiile pe baza cărora își dorește să își clădească posibilul mandat sunt digitalizarea, construcţia autostrăzilor, dezvoltarea infrastructurii feroviare și susţinerea educaţiei. Același Barna mai spune că își propune să devină obligatorie participarea preşedintelui la şedinţele de Guvern, unde sunt dezbătute subiecte de interes național precum bugetul de stat sau politica externă.

 

Comentarii

loading...