Cum ar arăta Guvernul PSD. Ciolacu dă nume de miniștri, dar nu și de prim-ministru

Cu doar câteva zile înainte de votare, PSD nu a făcut public numele propunerii de prim-ministru al partidului.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

02.12.2020 - 23:01

Social-democrații sunt foarte conștienți însă de faptul că au puține șanse să ajungă în această postură așa încât preferă să își protejeze oamenii de atacurile de campanie.

Numele cel mai vehiculat însă pentru acest post rămâne cel al fostului premier și actual prim-vicepreședinte PSD, Sorin Grindeanu.

Pesediștii merg în continuare pe ideea unui guvern „de specialiști”, iar președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit ieri, la Adevărul Live, numele câtorva oameni care ar putea fi numiți într-un guvern PSD.

O noutate a fost pronunțarea numelui fostei judecătoare la Curtea Constituțională, Maya Teodoroiu, ca propunere pentru Ministerul Justiției. De altfel, Teodoroiu se află deja pe lista de candidați pentru Senat a PSD, pe un loc eligibil. Alte propuneri pe care Ciolacu le-a făcut: Alexandru Rafila - la Sănătate, Cristian Socol – la Finanțe, Leonard Azamfirei – la Educație și Mihai Tudose – la Economie. „Noi nu vorbim de un guvern cum ne-am obișnuit până acum de oameni politici,” a spus Ciolacu arătând că nici Rafila și nici Azamfirei nu sunt „politruci”, dar sunt oameni cu „înclinații social democrate”.

Întrebat cu cine nu ar face o alianță la guvernare, liderul PSD a spus că nu ar încheia un parteneriat cu PNL, fără a exclude însă și USR.

Comentarii