Cristian Popescu Piedone a făcut declarații referitoare la discuția cu Ion Rădoi

Cristian Piedone „a glumit” în discuția cu Ion Rădoi, în care îi cerea loc pentru spații comerciale

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din București, a declarat pentru G4Media.ro că „a glumit” în discuția sa cu Ion Rădoi, în care îi cerea jumătate de stație de metrou pentru a-și asigura loc pentru spațiile comerciale. Politicianul a spus că nu ar face așa greșeli.

Rl online 0 comentarii

20.07.2021 - 10:55

Cristian Popescu Piedone se declară un „glumeț”, iar discuția pe care a avut-o cu Ion Rădoi,  șeful sindicatului de la metrou, în care îi cerea jumătate de stație de metrou pentru spații comerciale a fost, de fapt, „o glumă în stilul său caracteristic”. Primarul Sectorului 5 a precizat pentru G4Media.ro că „nu a înnebunit” și nici nu ar face o asemenea greșeală, mai ales că acționează conform legii. 

”Am făcut un spirit de glumă în stilul meu caracteristic. Cum să zic, și la telefon, să mi se dea jumătate de stație, păi ce, am înnebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege. Una a fost la telefon, alta sunt documentele (…) Am zis-o într-un spirit de glumă. Hai să fim serioși, am aproape 28 de ani în administrație, nu pot face asemenea greșeli elementare. Am glumit, da, una a fost vorba, alta actele derulate conform legii”, a declarat Piedone pentru G4Media.ro.

Piedone a mai menționat faptul că  a emis încă din 11 iunie autorizație de demolare a spațiilor comerciale din stațiile de metrou ale Sectorului 5, pe cheltuiala Metrorex. Astfel, în următoarele zile, o firmă specializată a Primăriei Sectorului 5 se va ocupa de demolarea chioșcurilor ilegale de la metrou.

Potrivit stenogramelor consultate de G4Media.ro din ordonanţa DNA de inculpare a lui Ion Rădoi, reiese faptul că Piedone ar fi amânat în mod intenționat demolarea spațiilor comerciale ilegale din stațiile de metrou ale Sectorului 5. Astfel, primarul  i-ar fi cerut lui Rădoi să îi dea și lui câteva spații comerciale în stația Izvor, în schimbul ne-demolării.

„Rădoi a insistat foarte mult să ia legătura cu mine, am evitat să mă întâlnesc, m-am întâlnit la un moment dat, a venit cu o plachetă din partea metroului – înainte de această convorbire. Am îndeplinit toate formalitățile legale (…)Procurorii DNA au ridicat documentele și au constatat că am îndeplinit toate procedurile legale, iar întârzierea nu se datorează faptului că nu am vrut sau am pretins ceva de la dl Rădoi. Ci pentru că din dispoziția care este deja emisă din 11 iunie, în care infrastructura SA, din dispoziția mea, trebuie să dezafecteze aceste chișcuri. Infrastructura SA era angrenată în alte lucrări de investiții în sector, s-a amânat. Procedura va fi dusă la îndeplinire, probabil în seara asta – mâine, dar chișcurile se vor demola. Sindicatul mă dă și în judecată” , a mai spus Cristian Popescu Piedone pentru G4Media.ro.

 

Stenograma discuției între Cristian Popescu Piedone și Ion Rădoi:

 

Piedone: După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor şi mie?

Ion Rădoi: O juma de staţie întreagă îţi dau!

Piedone: Hai, te iubesc, stai liniştit! Deci, fratele meu şi ai văzut că, mă tu ai văzut reacţia mea şi a lui Negoiţă, da? Noi vorbim de cerebral, nu vorbim de ….

(…)

Piedone: Rădoi, gândeşte-te că frati-miu a, s-a născut în metrou şi a ieşit la pensie în metrou!

Ion Rădoi: Da mă, ştiu! Lasă-l să-i dea Dumnezeu sănătate! De parcă nu ştim! Dar n-am avut noi, noi n-am avut niciodată şi vreau să spun că tu m-ai mai ajutat o dată, când vorbeam despre prima şi de alea, alea, nu are rost să vorbim prea mult…

Piedone: Da!

Ion Rădoi: Când am ajuns pe la Eforie cu alte nebunii..

Piedone: Da!

Ion Rădoi: Plecat din ţară şi…

Piedone: Deci, tati, bazează-te pe mine, atât îţi spun! Şi las-o în înţelepciunea legii s-o rezolve pentru că eu îs pe lege şi le-o dau pe lege înapoi, da?

Ion Rădoi: Da!

Piedone: Cum tu le-o dai la ăştia care-i acţionezi în judecată şi le ceri daune şi toţi la toţi primarii…

Ion Rădoi: Exact! Paişpe le …

Piedone: Eu aşa îţi dau ţie, da? (neinteligibil) Cine?

Ion Rădoi: Negoiţă! Că i-am zis pe nume!

Piedone: Păi stai puţin! Negoiţă nu-i cu tine?

Ion Rădoi: Ba da! Păi lucrează la fel ca tine!

Comentarii