16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăPoliticăCorporatistul Dan Enache a fost ales președinte al USR-PLUS Diaspora

Corporatistul Dan Enache a fost ales președinte al USR-PLUS Diaspora

Ieri s-au desfășurat alegerile interne în USR-PLUS diaspora. Voturile s-au exprimat online.

Noul președinte USR-PLUS Diaspora, Dan Enache, este originar din Craiova, fiind plecat din țară din 2008 și stabilit în Elveția de patru ani. Are 41 de ani. E corporatist. El a ales să se implice în politică încă din 2016, fiind unul dintre membrii fondatori ai filialei USR Diaspora.

“Cel mai important lucru pentru mine este construcția de relații pe termen lung, sustenabile. De aceea, încrederea echipei și a colaboratorilor au venit întotdeauna cu succesul profesional și politic”, a declarant noul președinte.

“România liberă” a publicat o serie de screen-shot-uri care demonstrau că Dan Enache a eliminat din grupurile online ale partidului o serie de membrii incomozi, mai ales din Elveția, desi pe pagina sa de facebool deschidea punți de colaborare.

Bătălia s-a dat între tabăra oamenilor „vechi” – care își spune „Rezist” și cea „uzurpatorilor” – care își spune „Renew”, scria Ioana Oancea, fapt nerecunoscut de către combatanți.

Noul vicepreședinte este Iulian Lorincz, deputat USR-PLUS. El a cerut ca tensiunile să înceteze, iar Biroul să lucreze în interesul milioanelor de români din Diaspora.

Marele învins este Marius Cobianu, cel care se laudă că a lucrat pentru trei președinți ai Parlamentului european: Jerzy Buzek, Martin Schulz, David Sassoli. A candidat în toamna anului trecute pentru un loc de senator, necâștigător.

Șerpii se retrag în coș până la o nouă ridicare a capacului, spun sursele apropiate coșului.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă