16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăPoliticăContre puternice în interiorul PNL. Cine are ultimul cuvânt pentru numirea ministrului...

Contre puternice în interiorul PNL. Cine are ultimul cuvânt pentru numirea ministrului Finanțelor

Florin Cîțu a spus că președintele Ludovic Orban a fost informat despre ședința Biroului Permanent Național în cadrul căreia va fi nominalizat viitorul ministru de Finanțe.

„Vă asigur că toate procedurile au fost respectate, nu a fost doar un SMS, a fost și o discuție telefonică și o discuție față în față…. Mâine vom demonstra că avem majoritatea necesară”, a spus Cîțu.

Premierul a dezvăluit că va candida pentru funcția de președinte al PNL cu moțiunea intitulată România liberală. Candidatura va fi depusă în partea a doua a săptămânii, a precizat Cîțu.

Șeful Guvernului este optimist și a anunțat că va câștiga alegerile din PNL deoarece se bucură de susținere în cadrul partidului, în ciuda dezvăluirilor privind trecutul său.

„Nu a venit târziu, susținerea a venit când trebuie, totul este bine, mergem înainte.. Sunt un om politic pe picioarele mele, nu a fost nici un reproș”, a adăugat Florin Cîțu.

Declarațiile au fost făcute marți seara, la finalul unei ședințe la care au participat Florin Cîțu și susținătorii săi din PNL.

Oamenii lui Cîțu încearcă să-l impună pe Dan Vîlceanu ministru al Finanțelor

 Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a anunțat că Dan Vîlceanu va fi propunerea PNL pentru poziția de ministru de Finanțe, deși acesta nu este agreat de președintele partidului Ludovic Orban.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a explicat de ce ședința Biroului Permanent Național (BPN) al PNL de miercuri nu a fost convocată de președintele Ludovic Orban.

El a mai spus că Dan Vîlceanu va fi agreat miercuri în forul de conducere al PNL pentru poziția de ministru de Finanțe în Guvernul Cîțu.

„Îl vom valida pe Dan Vîlceanu ca ministru de Finanțe. Pe 22 august vom avea ministru de Finanțe, așa cum este normal. Ludovic Orban știe că Guvernul are nevoie de un ministru de Finanțe, a fost chemat să convoace BPN, a ezitat, așa că am decis să convocăm noi BPN-ul, nu este o luptă în interiorul partidului, este o chestie de responsabilitate”, a explicat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul liberal l-a apărat pe Florin Cîțu în ceea ce privește dezvăluirile privind trecutul premierului.

„Eu acum 25 de ani puneam muzică pe la Terasa Tineretului, m-am și bătut, nu am furat nimic. El regretă… Sunt chestiuni de acum 21 de ani, probabil atunci nici nu visa că va ajunge un foarte bun ministru de Finanțe, un bun premier”, a spus europarlamentarul liberal.

Rareș Bogdan a vorbit și despre coaliția de guvernare spunând că aliații partidelor doresc să continue în aceeași formulă.

„Toată lumea dorește ca această coaliție să meargă înainte într-un parteneriat cu președintele Klaus Iohannis”, a precizat Rareș Bogdan.

 

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Record istoric negativ anunțat de Elena Lasconi. România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi

Președinta USR, Elena Lasconi, a anunțat pe Facebook că România va atinge un nivel record de împrumuturi în 2024, cu o sumă planificată de...

Probleme pentru Universitatea Craiova! Se amâna debutul lui Cicâldău

Universitatea Craiova se confruntă cu o problemă în ceea ce privește revenirea lui Alexandru Cicâldău, mijlocașul de 27 de ani, care continuă să fie...

Wirtz Show! Ce record a stabilit germanul la debutul în Champions League

Florian Wirtz a făcut senzație la debutul său în Liga Campionilor, stabilind un record impresionant. Bayer Leverkusen a debutat în noul format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă