19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCondițiile depunerii moțiunii de cenzură. PSD contraatacă folosind manevra PNL

Condițiile depunerii moțiunii de cenzură. PSD contraatacă folosind manevra PNL

Marcel Ciolacu, lider interimar al PSD, a anunțat, luni, condițiile în care social-democrații vor depune o moțiune de cenzură. Președintele Camerei Deputaților a declarat că atunci când PSD va constata că are majoritatea necesară pentru a da jos Guvernul Orban, atunci vor veni și cu o propunere pentru un nou executiv.

Legea electorală, mărul discordiei

Social-democrații sunt pregătiți să declanșeze un veritabil război politic în situația în care Guvernul își va asuma răspunderea pe modificarea legislației electorale, în sensul în care alegerea primarilor să aibă loc în două tururi, aspect recunoscut chiar de către președintele interimar al PSD.

 „Avem mai multe decizii de luat (…) şi o decizie foarte clară în cazul în care actualul Guvern o să vină cu asumarea răspunderii pe legile electorale, decizia să fie ca PSD împreună cu alţi parteneri din Parlament să depunem o moţiune de cenzură. Cu siguranţă dacă vom depune o moţiune de cenzură şi vom constata că avem o majoritate pentru ca această moţiune să aibă şi efecte juridice, respectiv Guvernul Orban să cadă, vom avea o strategie şi de a veni cu o propunere de nou Guvern”, a explicat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei Biroului permanent al PSD, potrivit agenției Mediafax.

Congres ordinar sau extraordinar?

În privința problemelor interne ale PSD, Ciolacu a spus că partidul urmează să stabilească, într-o viitoare şedinţă CEx, dacă va avea loc pe 29 februarie un Congres ordinar sau extraordinar.

 „Este prima şedinţă a Biroului permanent. Avem un mandat foarte clar. În afară de efortul comun de a începe reconstrucţia PSD, avem un mandat pentru organizarea Congresului. Astăzi (luni – n.r.) vom lua o decizie şi vom merge cu o propunere la viitorul Comitet Executiv, dacă este un Congres extraordinar sau ordinar. Eu o să rog colegii mei ca la următorul Comitet Executiv să avem invitaţi primarii de mari municipii şi preşedinţii de consilii judeţene, astfel încât decizia să fie una cât mai largă”, a adăugat Ciolacu, potrivit aceleiași surse.

Tot el a mai spus, recent la Antena 3, că PSD ia în calcul să depună o moțiune de cenzură până la finalul anului. Dacă Executivul lui Ludovic Orban își va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat, social-democrații vor încerca, de asemenea, să dărâme Guvernul.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă