21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăCoincidență: Bulgaria va organiza alegeri anticipate la aceeași dată ca în Republica...

Coincidență: Bulgaria va organiza alegeri anticipate la aceeași dată ca în Republica Moldova

Decizia a fost luată în contextul în care scrutinul parlamentar din aprilie a avut drept rezultat un parlament fragmentat, care nu a putut ajunge la un acord pentru susţinerea unui guvern.

Stefan Ianev, în vârstă de 61 de ani, care a fost vicepremier şi ministru al Apărării în 2017, va avea sarcinile de a gestiona criza pandemiei şi de a organiza un scrutin parlamentar corect.

Guvernul de tranziţie de la Sofia va trebui să decidă dacă va transmite sau nu la Bruxelles planul de utilizare a celor şase miliarde de euro primite de Bulgaria prin Fondul de relansare al Uniunii Europene.

Preşedintele Rumen Radev este unul dintre criticii fostului premier Boiko Borisov. Partidul condus de Boiko Borisov, Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB, centru-dreapta), s-a clasat pe primul loc în scrutinul din aprilie, dar nu a reuşit să formeze majoritatea parlamentară necesară pentru susţinerea viitorului guvern.

În data de 11 iulie 2021 vor fi organizate și în Republica Moldova alegeri parlamentare anticipate ca urmare a dizolvării legislativului de la Chișinău de către președintele Maia Sandu în data de 28 aprilie 2021.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă