10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăCoaliția caută în continuare o soluție pentru desființarea SIIJ

Coaliția caută în continuare o soluție pentru desființarea SIIJ

„Continuăm discuţiile pe această temă. Toate formaţiunile politice sunt hotărâte să desfiinţeze secţia specială. Urmează să cădem asupra unei formule consensuale cu privire la forma în care desfiinţăm SIIJ. (…) Continuăm să căutăm o soluţie consensuală cu privire la desfiinţarea secţiei speciale”, a spus Orban, după şedinţa coaliţiei care a avut loc la sediul Guvernului.

El a adăugat că nu s-a discutat despre varianta ordonanţei de urgenţă sau a asumării răspunderii pe acest subiect.

„S-au căutat formule. Continuă discuţiile. (…) Există acea diferenţă dată de un amendament care este formulat de UDMR”, a menţionat Orban.

Liderul PNL a precizat că şedinţa coaliţiei a avut loc la Guvern la solicitarea specială a preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, arătând că următoarea reuniune va avea loc la Senat.

La rândul său, vicepremierul Dan Barna a declarat că, atâta timp cât nu se găseşte în coaliţia de guvernare o soluţie pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, o sesiune extraordinară a Parlamentului este „prematură şi nefuncţională”.

USR PLUS a discutat la ședința partidului despre desființarea SIIJ. „Amendamentul UDMR nu face decât să mute secţia specială dedicată magistraţilor la Parchetul General. Nu ne putem permite, ca stat, să transmitem acest mesaj de reformă ca şi glumă, prin care, în loc să desfiinţăm SIIJ, pur şi simplu schimbăm eticheta de pe uşă şi adresa de pe cartea de vizită şi mutăm o secţie specială dedicată tot magistraţilor, o mutăm la Parchetul General. (…) Ideea propusă de UDMR, acest amendament toxic (…) este de neacceptat şi atâta timp cât nu găsim o soluţie în coaliţie, o sesiune extraordinară este, din punctul nostru de vedere, prematură şi nefuncţională”, a spus Barna, la Palatul Parlamentului, după şedinţa Biroului Naţional al USR PLUS.

El a adăugat că trebuie găsită în cadrul coaliţiei de guvernare o variantă prin care să fie puse în practică recomandările şi solicitările Comisiei Europene şi Comisiei de la Veneţia de desfiinţare a SIIJ, în forma propusă de Guvern.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă