8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăClaudiu Manda, despre declarațiile lui George Maior: „A mințit”

Claudiu Manda, despre declarațiile lui George Maior: „A mințit”

Manda anunţând că îl va invita “de urgenţă” la comisie pentru a da explicaţii.

Manda a arătat că această a doua audiere a lui Horia Georgescu a fost stabilită după ce acesta a făcut mai multe afirmaţii în spaţiul public.

“În prima audiere, domnul Horia Georgescu ne spunea că a avut o relaţie foarte apropiată, că îl considera chiar prieten, iar domnul Maior ne-a spus că îl cunoştea vag. După ce-am discutat astăzi cu domnul Horia Georgescu, considerăm că domnul Maior ne-a minţit şi credem că sunt destul de multe lucruri pe care ar trebui să le discutăm în continuare cu domnul Maior.

Astăzi, după şedinţă, o să îi scriem o adresă domnului Maior, să îl invităm de urgenţă la comisie pentru a discuta şi a avea opinia domniei sale în contextual noilor lucruri spuse la comisie de către Horia Georgescu. N-are cum să fie o discuţie sau să se cunoască vag – persoane care s-au întâlnit la sediul SRI, la sediul ANI, la restaurant sau la domnul Horia Georgescu acasă. Domnul Horia Georgescu a venit şi ne-a spus aceste lucruri şi ne-a adus şi probe în acest sens”, a declarat Claudiu Manda la finalul discuţiilor cu Horia Georgescu, care au durat aproape şase ore.

Senatorul PSD a adăugat că o altă temă de discuţie a fost contextul numirii lui Horia Georgescu la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, acesta susţinând în cadrul comisiei că fostul şef al SRI George Maior ar fi intervenit pentru el.

“Ne-a comunicat că, după ce (Horia Georgescu – n.r.) promovase sau obţinuse examenul de a fi nominalizat preşedinte al ANI – procedura presupunea ca Senatul României să-l valideze printr-un vot, era o perioadă în care parlamentarii PSD, nu ştiu dacă şi PNL, că era vorba de USL, nu participau la şedinţe, nu era cvorum – a avut o discuţie cu domnul Maior, s-a plâns la domnul Maior pe acest caz, domnul Maior l-a asigurat că va fi în regulă şi, la cât ne-am uitat astăzi în timpul şedinţei la ce s-a întâmplat la Senat la vremea respectivă, cred că a fost prima şedinţă de plen a Senatului în care s-au întrunit senatori şi au putut să ia o decizie.

(…) Vrem să-l ascultăm şi pe domnul Maior dacă s-a întâmplat aşa şi dacă a avut vreo discuţie cu cineva din zona de decizie”, a explicat Manda, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă