Sursa foto: https://www.facebook.com/search/photos/?q=c%C3%AE%C8%9Bu%20buget

Cîțu zice că PSD vrea să ne scoată din UE. Ce se petrece cu bugetul

PSD vrea să scoată România din UE, pentru că a depus amendamente la bugetul de stat care au un impact de 6% din PIB, spune premierul Florin Cîțu.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 22.02.2021 - 20:24

 El afirmă că are ”încredere” că liberalii care vor depune amendamente vor indica și sursa de finanțare, care să nu afecteze deficitul bugetar de 7,16%.

„Am primit lista amendamentelor, cele care au fost făcute publice. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB, deci asta înseamnă să ajungem la un deficitul de 13% din PIB. M-am uitat la sursa de finanțare și vedem exact ce vrea să facă PSD cu România. Vrea să o scoată din Uniunea Europeană. Adică sursa de finanțare reprezintă contribuția României la Uniunea Europeană. La Ministerul Finantelor, plătim contribuția la UE. De acolo vrea PSD să ia banii, să ne scoată din Uniunea Europeană”, spune Florin Cîțu.

El a fost întrebat despre amendamentul lui Ludovic Orban, de a oferi studenților câte 24 de călătorii feroviare între facultate și localitatea de domiciliu.

„Am încredere că fiecare amendament depus de colegii mei va veni si cu sursa de finantare. Nu putem depasi deficitul de de 7,16%”, conchide premierul.

Comentarii