15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăCîțu, înfrângere la sectoare: Orban e în avantaj și îl susține pe...

Cîțu, înfrângere la sectoare: Orban e în avantaj și îl susține pe Ciucu la șefia PNL București

Balanța înclină în acest moment în favoarea actualului lider al PNL, Ludovic Orban, iar Ciprian Ciucu, unul dintre susținătorii săi, se înscrie în cursa pentru filiala București, cu șanse importante de câștig.

Potrivit unor surse, actualul președinte al PNL București, Violeta Alexandru, și ea susținătoare a lui Orban, se va retrage și își va oferi sprijinul singurului primar de sector pe care formațiunea îl are în acest moment, deci practic și cel mai legitim pentru a ocupa această funcție politică. De altfel, Ciucu a primit încă o dată votul de încredere al colegilor săi, fiind reales președinte PNL sector 6.

Pe de altă parte, la nivel de zvon, în PNL circulă informația că Rareș Bogdan, susținător al lui Florin Cîțu, ar vrea intre în cursa pentru PNL București, împotriva lui Ciucu.

În ceea ce privește președinții, patru dintre cele șase filiale bucureștene merg cu Ludovic Orban: Sebastian Burduja (sectorul 1), Antonel Tănase (sectorul 3), Dan Meran (sectorul 5) și Ciprian Ciucu (sectorul 6).

Ei au fost realeși în funcții în ultimele zile, care au fost marcate însă de scandaluri, declarații acide și chiar busculade și acuze de fraudă. În acest moment, pare o grea lovitură pentru Cîțu, care a jucat în interiorul PNL cartea „reformismului”. Dacă nici Capitala nu a achiesat la ideile acestuia, este greu de crezut că aleșii din teritoriu vor fi mai deschiși spre astfel de posibilități.

Patru sectoare merg cu Orban

Astfel, Sebastian Burduja a fost votat de 85% dintre membrii prezenți cu drept de vot. Atât Orban, cât și Cîțu, susținut de Rareș Bogdan, au participat la conferința PNL sector 1. La final, după anunțarea rezultatelor alegerilor, Burduja a spus: „Îi multumesc în special domnului președinte Orban. Suntem mândri să-l avem coleg la PNL Sectorul 1”.

La sectorul 3, fostul secretar general al Guvernului Orban, deputatul Antonel Tănase, a fost ales, miercuri seară, în funcţia de preşedinte al PNL Sector 3. Ludovic Orban a fost prezent la Conferinţa de alegeri şi a spus că Tănase i-a stat alături în ultimii 20 de ani.

„Îl felicit pe Antonel Tănase pentru victoria din această seară, prin care a fost reconfirmat la şefia Organizaţiei PNL Sector 3. Este un om de caracter, un om de mare încredere şi un lider care are capacitatea de a aduce victoria Organizaţiei”, a scris Ludovic Orban pe Facebook, după anunţarea rezultatelor.

În ceea ce privește sectorul 5, președinte al filialei a fost ales Dan Meran, în defavoarea candidatului lui Cîțu, Cristian Băcanu. Victoria lui Meran l-a supărat atât de tare pe Cîțu, că l-a determinat să părăsească grupul de Whatsapp al filialei din care și el face parte, după cum au spus surse citate de Hotnews.

Duminica trecută și Ciprian Ciucu a fost reales în funcție. „Colegii mei au decis că vor să continuăm împreună și m-au reales în funcția de președinte al PNL Sector 6. Le mulțumesc pentru încredere!”, a scris la acel moment primarul pe Facebook.

Doua victorii pentru Cîțu

În ceea ce îl privește pe Cîțu, el a reușit să obțină până în acest moment susținerea a două filiale – sector 2 și sector 4. La sectorul 2, senatoarea Monica Anisie, fost ministru al educației în Guvernul Orban, dar trecută în barca lui Cîțu, a reușit să se impună după o ședință cu scandal. Un tânăr liberal a acuzat-o pe Anisie că l-a zgâriat în timpul desfășurării votului. „Mi-ați băgat unghiile în mână, nu se face așa ceva!” – i-a reproșat tânărul liberal Monicăi Anisie, potrivit unei filmări făcute în timpul numărării voturilor, a scos la iveală Digi24. „Doamna Anisie recurge la gesturi de violenţă. Mi-a băgat unghia în mână pentru că am stat foarte aproape de colegii ei”, a spus ulterior liberalul.

La sectorul 4, tot candidatul premierului a reușit să câștige: deputatul Pavel Popescu. „Felicitări, Pavel! Împreună suntem echipa câştigătoare”, a fost mesajul transmis de Florin Cîţu la finalul alegerilor.  Înainte de scrutin, premierul afirmase că-l susţine pe Pavel Popescu, care a avut „curajul” să-l susţină, la rândul său. Nici conferința de la sectorul 4 nu a fost fără peripeții, Orban fiind împins de bodyguarzi și împiedicat să urce pe scenă, deși cel care face declarații privind „dictatura” este Florin Cîțu.

 

„PNL nu este o dictatură şi vă rog pe cei care sunteţi sunaţi şi ameninţaţi să ieşiţi public şi să spuneţi acest lucru”. Florin Cîțu, PREMIER și CANDIDAT LA PREȘEDINȚIA PNL  

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă