15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăCîțu îi ia apărarea lui Ghinea după criticile liberalilor. Ce zice de...

Cîțu îi ia apărarea lui Ghinea după criticile liberalilor. Ce zice de remanierea miniștrilor USR

„Vedeți, 30 de miliarde de euro nu sunt de ajuns după ce 30 de ani nu s-a făcut nimic aproape. De aceea, eu văd aceste nemulțumiri mai mult o dorință de a face mai mult. Fiecare are multe proiecte pe masă și vrea să le finanțeze”, spune Florin Cîțu despre nemulțumirile liberalilor la adresa ministrului proiectelor europene și investițiilor, Cristian Ghinea.

El i-a asigurat pe toți colegii săi, nu doar din PNL, ci și din coaliția de guvernare, că proiectele de investiții au trei surse de finanțare.

„Ce se poate finanța prin PNRR, pentru că are anumite criterii – digitalizare, verde și să fie gata până-n 2026 – facem. Ce nu se poate face prin PNRR punem pe fonduri europene. Ce nu merge nici prin PNRR, nici pe fonduri europene, punem pe bugetul național”, conchide Cîțu.

Mai mulți lideri PNL l-au criticat, luni, în ședința de partid pe ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea. Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care Ghinea a prezentat la Bruxelles draftul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Deputatul PNL Pvel Popescu a cerut remanierea ministrului Economiei Claudiu Năsui

 Premierul Florin Cîțu nu ia în calcul o remaniere în acest moment, după ce deputatul PNL Pavel Popescu a spus că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, ar trebui să plece din funcție petru că a cerut Parlamentului amânarea dezbaterilor în Parlament asupra Legii 5G.

„Nu, nu iau în calcul o remaniere în acest moment”, anunță Florin Cîțu, întrebat dacă ministrul Economiei, Claudiu Năsui, va fi remaniat, așa cum cer unii lideri PNL.

Premierul precizează că miniștrii sunt evaluați permanent și că prioritățile Guvernului sunt altele.

„În acest moment ne concentrăm pe un PNRR de succes, pe o campanie de vaccinare de succes, să revenim la normalitate și să avem o economie care explodează. Deja vedeți că estimările cu care am început anul deja se modifică, fiecare agenție de rating, instituție internațională vine și spune că lucrurile merg mai bine, estimează o creștere economică mai mare, ceea ce înseamnă investiții, ceea ce înseamnă locuri de muncă mai multe și așa mai departe”, conchide Cîțu.

Deputatul PNL Pavel Popescu a spus că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, ar trebui să plece din funcție, după ce a cerut Parlamentului amânarea dezbaterilor în Parlament asupra Legii 5G.

„Cu o astfel de greșeală pleci acasă instant din orice guvern. Claudiu, chiar dacă Președintele și Premierul au fost de data asta indulgenți cu tine, aștept să vedem instant demisia celor care ți-au pus acea comunicare în față, pentru semnat. Pentru că acea comunicare conține niște formulari pe care le-am văzut cu toții în zeci de adrese și comunicări transmise de specia lașpăgarilor în ultimii 2 ani, pentru a bloca această lege”, declara Pavel Popescu.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă