4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăCîțu, extrem de optimist în privința economiei românești

Cîțu, extrem de optimist în privința economiei românești

Șeful Executivului a adăugat că, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, salariul nominal mediu şi puterea de cumpărare au crescut “semnificativ” în luna martie a acestui an comparativ cu perioada similară din 2020.

“Veşti excelente pentru toţi românii! Salariul mediu nominal creşte semnificativ. Puterea de cumpărare a românilor creşte semnificativ. Pregătim economia pentru perioada post-pandemie. Creşterea economică în 2021, de care vor beneficia toţi românii, o să fie peste toate estimările de la începutul anului. Vă garantez”, a scris Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

Florin Cîțu a adăugat că datele INS arată un indice al câştigului salarial real de 105,0% pentru luna martie 2021 faţă de luna precedentă.

“INS: Martie 2021 comparativ cu Martie 2020. Comparativ cu luna martie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,7%.

Câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum: Indicele câştigului salarial real a fost 104,5% pentru luna martie 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Indicele câştigului salarial real a fost 105,0% pentru luna martie 2021 faţă de luna precedentă”, a completat prim-ministrul.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă