Cîțu ar vrea o OUG pentru amânarea majorării alocațiilor

Prim-ministrul Florin Cîţu nu a exclus posibilitatea să existe o ordonanţă de urgenţă care să amâne termenul de creştere a alocaţiilor de la 1 iulie, dacă Parlamentul nu va lua o decizie în acest sens.

Ioana Oancea 0 comentarii

03.06.2021 - 18:25

„Colegii mei din coaliţie au fos acolo când am aprobat bugetul pe anul acesta. Am discutat despre o singură creştere a alocaţiilor, la începutul anului. Care va fi dinamica va fi prin amendamente în Pparlament, dacă Legislativul nu face la timp, atunci va trebui o ordonanţă de urgneţă prin care să prorogăm. Nu de alta, dar nu vom avea în buget”, a explicat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern de joi, dacă Executivul va emite ordonanță pentru amânarea termenului de majorare a alocaţiilor pentru copii.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat că este posibil ca în prima şedinţă a coaliţiei de guvernare să fie discutată situaţia alocaţiilor pentru copii. Liderul PNL a mai spus că atât el, cât şi premierul Florin Cîţu nu susţin o creştere a acestora de la 1 iulie.

Orban a afirmat, pe 24 mai, că nu sunt resurse pentru încă o majorare a alocaţiilor copiilor în acest an.

Acum alocația pentru copii este 247 lei până la vârsta de 2 ani și 214 lei peste 2 ani.

Comentarii