Marcel Ciolacu, președintele PSD, foto: Facebook

Ciolacu va sesiza CCR și Comisia europeană pentru numirile interimare de la TVR și SRR

PSD va sesiza la CCR numirile conducerilor interimare la TVR și SRR și va sesiza Comisia Europeană, anunță președintele social-democraților, Marcel Ciolacu: „Mă refer la proceduri, nu la persoane”

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

12.05.2021 - 20:24

.„Ieri s-au făcut niște numiri, interimare, la radio și la televiziune. O forțare a regulamentului ședințelor comune ale Senatului și Camerei Deputaților. Vă spun în premieră: sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei pentru schimbările abuzive ale conducerilor televiziunilor publice din țările respective. Categoric vom sesiza a CCR aceste numiri interimare la TV și la Radio. (...) Mă refer la proceduri, nu la persoane. La TVR nu am ce face, că este de notorietate aplicațiile cu vrăjitoarele”, spune la DC News Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat precizeazăcă PSD se va adresa și Comisiei Europene.

„Cred că nu vor mai fi patru state investigate, ci cinci state investigate inclusiv România”, conchide Ciolacu.

Parlamentul a respins marți rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019 și a demis conducerile celor două instituții.

De asemenea, Legislativul a validat noile conduceri ale celor două instituții. Astfel, Ramona Săseanu a fost numită în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, iar Liviu Popescu, propus de USR PLUS, a fost numit în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Comentarii