Ciolacu: PSD va vota ori un guvern minoritar Rafila, ori un guvern de uniune națională

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, duminică seara, că parlamentarii social-democraţi vor vota în Parlament fie un guvern minoritar PSD, cu premier Alexandru Rafila, fie un guvern de uniune naţională.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

14.12.2020 - 00:22

„Nu vom vota în Parlament decât premier Alexandru Rafila. Ori ne lasă şi votăm un guvern minoritar, cu premier Alexandru Rafila, ori facem un guvern de uniune naţională, cum cred că ar trebui şi cam asta a fost voinţa românilor, să împartă puterea", a afirmat Ciolacu, la postul Antena 3.

Liderul PSD a mai spus că nu există o disponibilitate a partidului său de a negocia cu PNL. El a mai completat că va folosi toate pârghiile constituţionale şi legale de a stopa formarea acestui Parlament „dacă nu se aşază democratic, în spiritul Constituţiei şi cu respectarea Regulamentului şi a legilor şi nu vor face lucrurile aşa cum este scris şi cum este cutumiar".

Preşedintele PSD a explicat că jurământul de parlamentar poate fi depus doar cu prezenţă fizică, nu și online. Întrebat dacă Florin Cîţu are şanse să fie premier, Ciolacu a răspuns: "Eu nu cred, chiar dacă se înţeleg. Eu nu văd parlamentarii şi de la UDMR şi de la mare parte din PNL şi din USR cum pot să îl voteze pe domnul Cîţu să fie primul ministru al României".

Comentarii