9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăCâțu anunță Autostrada peste Carpați și nu numai: ”Vom avea câteva spitale!”

Câțu anunță Autostrada peste Carpați și nu numai: ”Vom avea câteva spitale!”

„Vreau să-i asigur pe români că vom avea surse de finanţare şi că ceea ce am promis facem până în 2024. Şi eu am spus că ne pregătim pentru o guvernare de cel puţin opt ani de zile, până în 2028 şi vom face. Vom trece Carpaţii cu autostradă. Sibiu-Piteşti se va face. Vom face spitale prin PNRR, dar sunt şi alte spitale. Până în 2024 vom avea câteva spitale”, a afirmat Florin Cîţu vineri la sediul Consiliului Judeţean Maramureş din Baia Mare.

Şeful Executivului a vizitat vineri centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piaţa Libertăţii din Baia Mare. Ulterior, el a participat la prezentarea planului de investiţii şi a proiectelor pentru judeţul Maramureş, și la o conferință de presă susținută alături de primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, şi europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL.

Întrebat dacă România va fi nevoită să apeleze la împrumuturi externe, în cazul în care se va prefigura o nouă criză economică, premierul a negat.

“Am trecut printr-o criză economică globală anul trecut, cea mai mare criză din ultima sută de ani şi am ieşit cu fruntea sus. (…) România a avut cea mai mare creştere economică două trimestre la rând din Uniunea Europeană. Deci am trecut cu bine prin cea mai mare criză din ultima sută de ani. Vă daţi seama că acum suntem mai pregătiţi pentru orice alt şoc. (…) Nu îmi este teamă de niciun şoc negativ, oricare ar fi el”, a declarat Cîţu vineri, adăugând că la baza revenirii economiei s-a aflat o relaţie corectă între stat şi antreprenori.

“Am încredere în antreprenorii români. Atunci când faci lucrurile corect din partea statului, plăteşti facturi la timp (…), când faci lucrurile corect pentru antreprenorul român şi îl laşi în pace (…), antreprenorul român face treaba. Asta a fost, de fapt, cheia succesului anul trecut, am lăsat antreprenorul român să-şi facă treaba şi vom merge şi mai departe pe aceeaşi formulă”, a mai spus premierul.

Cele mai citite

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Vești bune pentru șoferii din București! Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă începând de duminică

Circulația pe Podul Grant din București va fi reluată de duminică, 31 martie, pe sensul Crângaşi-Turda, anunță site-ul g4media.ro. Traficul va fi redeschis după aproape...

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...
Ultima oră
Pe aceeași temă