32.1 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăPoliticăCătălin Drulă demisionează din funcția de președinte al USR, după eșecul în...

Cătălin Drulă demisionează din funcția de președinte al USR, după eșecul în alegerile din 9 iunie

Deputatul Cătălin Drulă a anunțat că demisionează din funcția de președinte al USR, în urma rezultatelor slabe pe care le-au obținut candidații USR la alegerile din 9 iunie 2024.

Cătălin Drulă a precizat că va convoca alegeri în partid, în cadrul cărora să fie ales un nou președinte al USR, “în cel mai scurt timp”. Drulă n-a precizat ce funcție va mai deține el în USR după aceste alegeri interne. Totuși, Drulă a negat că și-ar da demisia din USR: “Rămân în USR”.

Pentru funcția de președinte al USR ar putea fi favoriți Dominic Fritz sau Elena Lasconi. Despre Dominic Fritz, Drulă a spus că “este liderul cu legitimitatea cea mai mare” în interiorul USR.

“Este foarte important să dăm un reset și să abordăm alegerile parlamentare și prezidențiale cu optimism”, a spus Cătălin Drulă.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a făcut aceste precizări într-o conferință de presă organizată la mijlocul zilei de luni, 10 iunie 2024. Drulă n-a spus nimic despre Alianța Dreapta Unită (ADU), în care USR este alături de PMP și de Forța Dreptei.

Alegerile pentru Parlamentul European s-au desfășurat în ziua de 9 iunie 2024 în toate țările UE. În România, alegerile europene au fost comasate cu alegerile locale.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Hanoi: Putin e în vizită pentru consolidarea relațiilor cu Vietnamul

Preşedintele rus Vladimir Putin a început joi dimineaţa o vizită în Vietnam, unde a fost salutat cu 21 de salve de artilerie în cadrul...

Iași. Descoperire șocantă făcută de medicii. Ce au descoperit la o unitate privată de învăţământ preuniversitar

Medicii de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași au identificat un focar de tuberculoză într-o școală privată dintr-o localitate din apropierea municipiului Iași. Autoritățile...

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă