24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăPoliticăCătălin Drulă cere demiterea imediată a lui Toni Greblă din fruntea AEP,...

Cătălin Drulă cere demiterea imediată a lui Toni Greblă din fruntea AEP, acuzându-l de fraudă electorală

Deputatul Cătălin Drulă, încă președinte al USR, cere demiterea imediată a lui Toni Greblă din fruntea Autorității Electorale Permanente (AEP), pe motiv că, sub mandatul lui Greblă, “vedem cum sunt în plină desfășurare cele mai mari fraude electorale din istoria recentă”.

Cătălin Drulă cere demiterea președintelui AEP printr-un mesaj pe care l-a postat pe facebook, în ziua de 12 iunie 2024. Cu o zi înainte, Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, declara că va depune plângere penală împotriva lui Toni Greblă.

Cer demiterea imediată a lui Toni Greblă: frauda electorală nu trebuie tolerată!

Toni Greblă, marioneta PSD-PNL la AEP, trebuie să plece imediat. Sub conducerea sa, vedem cum sunt în plină desfășurare cele mai mari fraude electorale din istoria recentă

a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

Aceste inițiative ale USR vin după ce, în Sectorul 1, desfășurarea alegerilor locale din 9 iunie 2024 ridică mari semne de întrebare. Aparent, George Tuță (PNL), candidatul susținut de PNL și PSD, ar fi obținut cu câteva sute de voturi mai mult decât Clotilde Armand.

Suspiciuni similare sunt și cu privire la alegerile locale care s-au desfășurat în Sectorul 2.

Clotilde Armand ceruse ca voturile exprimate în Sectorul 1, în ziua de 9 iunie, să fie numărate din nou. Până în dimineața de 12 iunie, această cerere de renumărare a voturilor nu fusese acceptată.

Indiferent cum se vor finaliza alegerile în Sectoarele 1 și 2, USR a obținut totuși un rezultat foarte slab la nivel național. Drept consecință, Cătălin Drulă a anunțat că-și dă demisia din funcția de președinte al USR.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...
Ultima oră
Pe aceeași temă