15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăCandidata PNL-USR de la sectorul 4, plătită ilegal, zice DNA

Candidata PNL-USR de la sectorul 4, plătită ilegal, zice DNA

Simona Spătaru se laudă cu peste zece ani de avocatură. A apărat diverşi clienţi în instanţe. A lucrat la casa de avocatură SCPA Ceparu şi Irimia, tocmită cu mulţi bani de la Administraţia Portului Constanţa, instituţie de stat. Sediul acesteia e pe Vasile Mihăileanu, nr 10, aproape de casa lui Traian Băsescu din Bucureşti.

Ancheta Direcția Națională Anticorupție, care l-a vizat pe șeful Portului Constanța, a vizat şi această casă de avocatură.

Citeşte şi: Moralista de la “4” face băi de mulţime cu interlopul

„Numai în 2015 au fost cumpărate abuziv servicii juridice de 250.000 lei. Şefii Portului Constanţa continuă să plătească ilegal avocaţi, deşi raportul Corpului de Control i-a dat deja pe mâna DNA”, scria presa locală în 2 septembrie 2015.

„Potrivit datelor oficiale, numai în 2015, în intervalul ianuarie-august, au fost efectuate plăţi în valoare totală de 247.825,44 lei către trei case de avocatură din Bucureşti. O parte din acestea s-au făcut inclusiv după apariţia, în iunie 2015, a raportului Corpului de Control care le considera ilegale(…).Cele mai multe plăţi, 15 la număr, au fost făcute către Ceparu şi Irimia, ultima, în valoare de 10.929,1 lei, fiind facturată pe 03.08.2015 şi reprezentând contravaloarea serviciilor de asistenţă juridică prestate în luna iulie.”, au scris jurnaliștii de la Replica Online.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă