Foto: INQUAM PHOTOS

Călin Popescu Tăriceanu s-a înscris în PRO România ca să prindă un loc în Parlament

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE, alături de colegii care vor fi pe listele PRO România pentru Senat și Camera Deputaților.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.10.2020 - 09:48

Călin Popescu Tăriceanu nu mai este președintele ALDE și a demisionat din partid pentru a putea candida pe listele electorale PRO România la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Procedurile pentru organizarea alagerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale în cazul fuziunii a două partide obligă ALDE şi PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegaţiei Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligaţia tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calităţii de membru de partid PRO România.”, a anunțat ALDE într-un comunicat de presă citat de News.ro.

PRO România și ALDE au parafat în 8 octombrie o înțelegere de fuziune prin absorbție, urmând ca Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu să deschidă listele pentru Camera Deputaților, respectiv Senat la formațiunea politică denumită PRO România Social-Liberal.

Comentarii