14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăBulai vrea să-l trimită acasă pe ambasadorul Belarusului la București

Bulai vrea să-l trimită acasă pe ambasadorul Belarusului la București

„Dictatorul Lukașenko trebuie să îl elibereze rapid pe jurnalistul Roman Protasevici. Toate țările din Uniunea Europeană trebuie să arate solidaritate cu cei care luptă în Belarus pentru apărarea drepturilor omului și ale jurnaliștilor. Un semnal serios din partea României ar fi să-l declarăm non grata pe ambasadorul Belarusului la București, iar MAE să îi dea un termen rapid de părăsire a teritoriului țării noastre. Lukașenko îi inspiră și pe alți lideri regionali. Dacă forțele din spatele lui Dodon câștigă alegerile în Republica Moldova, putem avea un nou Belarus în coasta României”, spune Iulian Bulai.

El opiează că Lukașenko trebuie izolat, iar jurnaliștii și militanții pro democrație din Belarus trebuie susținuți „cu acțiuni concrete, nu doar declarativ”.

Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze duminică după-amiază în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost luată în contextul unei ameninţări cu bombă.

Potrivit publicaţiei Der Spiegel, un activist al opoziţiei din Belarus, Roman Protasewitsch, a fost reţinut imediat după aterizarea avionului la Minsk.

Toţi pasagerii avionului au fost supuşi unor verificări imediat după aterizare. Avionul a decolat în cele din urmă și a ajuns la Vilnius, destinația inițială.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă