Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Acuzațiile președintelui Iohannis la adresa PSD

Buget 2019. Acuzațiile președintelui Klaus Iohannis la adresa PSD

Preşedintele Klaus Iohannis critică propunerea lui Liviu Dragnea de a tăia bugetele serviciilor secrete pentru a aloca fonduri mai mari pentru Sănătate, afirmând că, printr-un gest cinic, liderul PSD pune în opoziţie securitatea naţională cu sănătatea cetăţenilor.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 12.02.2019 - 16:03

Potrivit lui Iohannis ”numai un politician meschin şi inconştient ar putea inocula această idee”.

În opinia preşedintelui, propunerea de reducere a bugetelor instituţiilor din domeniul securităţii naţionale constituie ”un demers iresponsabil, cu atât mai mult cu cât nu există argumente sau justificări” şi ”tocmai asemenea tăieri bugetare reprezintă un atentat la siguranţa cetăţenilor, prin scăderea discreţionară a bugetelor structurilor de securitate, în încercarea disperată a unor personaje toxice de a mai acumula capital politic”. ”În vreme ce bugetele necesare asigurării securităţii cetăţeanului scad, avem o creştere inacceptabil de mare a alocărilor către partidele parlamentare, al cărei principal beneficiar este, deloc surprinzător, chiar PSD. În condiţiile în care în România nu se construiesc autostrăzi, nu se modernizează spitale, nu există toalete şi apă curentă în toate şcolile din ţară, este revoltătoare majorarea uriaşă prevăzută în bugetul anului curent pentru partidele parlamentare”, subliniază preşedintele.

Iohnanis admite că bugetul sănătăţii nu este suficient, dar, spune că, ”dacă se declară atât de preocupat de sănătatea românilor, preşedintele PSD are acum cel mai potrivit prilej să o dovedească: să suplimenteze bugetul sănătăţii din banii alocaţi partidelor”. ”Este un amendament care ar trebui să întrunească voturile majorităţii PSD-ALDE, dacă adevărata intenţie este aceea de a avea un buget pentru sănătatea românilor, altfel, avem de a face cu o nouă manipulare, în timp ce banii publici sunt direcţionaţi direct către PSD”, afirmă șeful statului.  Iohannis face apel la Parlament să revină la alocările bugetare iniţiale, propuse de Guvern și aprobate în CSAT.

Comentarii