9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăBruynseels îl terfelește pe Cumpănașu candidat la prezidențiale

Bruynseels îl terfelește pe Cumpănașu candidat la prezidențiale

„Dan Barna un politician încă în căutarea identității sale. La fel și Mircea Diaconu, însă la o altă etate. În ceea ce-l privește pe Alexandru Cumpănașu nu îmi doresc să comentez. Îmi doresc ca în scena politică să vină oameni care au făcut lucruri și au lăsat ceva în urmă. Domnul Cumpănașu părea la prima vedere că a făcut aceste lucruri, însă ulterior mi s-a părut strigător la cer să știi de la bun început că vei candida, să ascunzi acest lucru și să îți clădești campania pe tragediile din viața unor oameni. E un lucru de necomentat”, a mai adăugat Ramona Ioana  Bruynseels.

„O Românie curată este ceea ce promit și putem ajunge la ceea ce înseamnă o Românie curată, doar dacă desființăm imunitățile și privilegiile celor care ne duc. Sunt convinsă că imunitatea de exemplu este principala cauză a abuzurilor și a infracțiunilor. În sistemul nostru există o caracatiță și diverse mafii. Ca sa curățăm România trebuie să terminăm cu aceste obiceiuri. Asta nu înseamnă că nu-i protejăm în continuare pe parlamentari, pe președinte pentru opiniile politice exprimate și pentru voturile exprimate în timpul mandatuluI. Lucrul acesta trebuie lăsat neatins”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels.

În ceea ce privește conflictul dintre premier și președinte, Ramona Bruynseels a precizat că niciunul nu are dreptate, iar ea consideră, în cel mai clișeizat și lipsit de viziune mod, că “dreptatea este undeva la mijloc”. „Premierul și Guvernul au făcut, la rândul lor, anumite greșeli. În cazul Rovanei Plumb, Guvernul care a făcut nominalizarea și care și-a asumat riscul de a i se întâmpla ceea ce s-a întâmplat. Președintele care în cinci ani de zile nu a reușit să creeze o relație de colaborare cu Guvernul. Dacă lucrul acesta s-ar fi întâmplat nu eram în situația de astăzi”, a reiterat Ramona Ioana Bruynseels.

În ceea ce privește contracandidații în cursa pentru Cotroceni, Ramona Ioana a subliniat că Viorica Dăncilă este un „politician muncitor”, iar Klaus Iohannis „un bun primar”.

Ramona Ioana Bruynseels mai precizat că dacă Guvernul ar cădea, în acest moment nu ar produce nimic bun cetățeanului de rând.

„Oricare lider am fi ar trebui să ne gândim cu ce îi va fi cetățeanului de acasă dacă cade Guvernului sau cu ce dacă nu cade”, a mai spus candidatul Puterii Umaniste în cursa pentru Cotroceni.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă