Boris Johnson într-o vacanță exotică în Caraibe, FOTO: Facebook

Boris Johnson nu se poate bucura de victoria recentă în alegeri. Ce anchetă nouă îl vizează

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, este vizat de o nouă investigaţie parlamentară referitoare la fondurile alocate pentru o vacanţă de lux în Insulele Caraibe, anunţă oficiali politici de la Londra.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

10.05.2021 - 22:01

Comisia pentru Standarde Etice din Camera Comunelor verifică sursele de finanţare a vacanţei pe care Boris Johnson a petrecut-o cu logodnica sa, Carrie Symonds, în intervalul 26 decembrie 2019 - 5 ianuarie 2020 în Insula Mustique din Caraibe. Vacanţa ar fi costat 15.000 de lire sterline (aproximativ 17.400 de euro), conform publicaţiei The Evening Standard.

Kathryn Stone, preşedintele Comisiei parlamentare pentru Standarde Etice, a confirmat că a fost lansată o investigaţie în acest caz. Nu este clar de unde au provenit fondurile. Boris Johnson va trebui să explice dacă a cheltuit fonduri din surse publice ori private şi să dezvăluie eventualele surse private.

Aceasta este a doua investigaţie care îl vizează pe Boris Johnson în ultimele săptămâni. La sfârşitul lunii aprilie, Comisia Electorală din Marea Britanie a anunţat lansarea unei investigaţii privind modul în care au fost finanţate lucrările de renovare pentru apartamentul oficial în care locuieşte premierul Boris Johnson, după dezvăluirile fostului consilier Dominic Cummings. Comisia Electorală a transmis că există "motive rezonabile pentru suspectarea producerii unui delict sau a unor delicte".

Premierul Boris Johnson, liderul Partidului Conservator, este supus presiunilor politice pentru a declara din ce fonduri au fost plătite lucrările de renovare a apartamentului oficial, situat la adresa Downing Street 11, după ce Dominic Cummings, fostul său consilier pentru Afaceri Politice, a declarat că a existat un plan prin care donatori electorali au suportat "în secret" cheltuielile.

Premierul britanic, învingătorul alegerilor locale din Marea Britanie, a promis cetățenilor că va ,,opri exodul de minți către orașe”. Angajamentul de a „trăi local și de a prospera” va forma un element central al discursului de marți al Reginei (n.r. o tradiție britanică de a avea Regina cea care deschide noua sesiune parlamentară), care va contura, de asemenea, planurile de a aborda marea întârziere a operațiilor din NHS și a tratamentelor împotriva cancerului cauzată de coronavirus.

Comentarii