12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCalendarul moțiunii. S-a decis! Sâmbătă, dezbatere și vot, azi la ora 15...

Calendarul moțiunii. S-a decis! Sâmbătă, dezbatere și vot, azi la ora 15 se citește

S-a decis! Votul pe moțiunea de cenzură depusă de Opoziție împotriva Guvernului Dăncilă va avea loc sâmbătă. Propunerea lui Florin Iordache a primit 13 voturi.

„Sâmbătă, dezbatere și vot”, a spus Florin Iordache la Parlament, precizând ca textul moțiunii să se citească astăzi, la ora 15.00.

Liberalii, dar și parlamentarii ALDE, Pro România și PMP au părăsit ședința, dar a intrat reprezentantul minorităților naționale, Dragoș Zisopol, iar cu ajutorul acestuia PSD are majoritate în Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului. PSD încearcă să forțeze o decizie în birourile permanente reunite ca moțiunea să fie citită astăzi, iar votul să fie sâmbătă.

Marţi seară, şedinţa Birourilor permanente reunite a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a anunţat că, în aceste condiţii, nu a putut fi stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de Opoziţie.

Liderii Opoziţiei au criticat convocarea Birourilor permanente marţi seara, imediat după depunerea moţiunii de cenzură şi intenţia ca plenul Parlamentului să se reunească la ora 19,00, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, afirmând că este “un abuz şi infracţionalitate cu premeditare”.

Raluca Turcan a precizat că Opoziţia cere ca moţiunea de cenzură să fie citită în plenul Parlamentului săptămâna aceasta, iar votul să aibă loc la începutul săptămânii viitoare.

“Noi suntem pregătiţi la şicane şi acţionăm unitar şi pas cu pas o să dejucăm această abordare cu profil infracţional. Opoziţia cere nişte lucruri de bun simţ şi anume: moţiunea să se citească la o oră şi într-un moment în care parlamentarii să poată să participe. De asemenea, Opoziţia doreşte ca, după 30 de ani în care nicio moţiune de cenzură nu a fost votată în zile nelucrătoare, să nu se întâmple nici de data aceasta, la comanda Vioricăi Dăncilă. Propunerile Opoziţiei sunt fireşti, sunt de bun simţ, să citim moţiunea săptămâna aceasta şi votul să fie la începutul săptămânii viitoare. Acesta este programul pe care îl vom propune PSD”, a declarat Turcan.

Ea a mai spus că Opoziţia se va prezenta la şedinţele Birourilor permanente “convocate la ore normale, în care parlamentarii pot să îşi exercite dreptul constituţional cu care au fost învestiţi”.

Moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă marţi în Parlament.

Moţiunea, intitulată “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru parlamentari PSD şi un deputat independent, după cum a anunţat prim-vicepreşedintele liberalilor Raluca Turcan.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă