4.1 C
București
miercuri, 18 decembrie 2024
AcasăPoliticăBiroul permanent al Senatului a fost votat

Biroul permanent al Senatului a fost votat

Senatul a votat, luni, componenţa Biroului permanent pentru a doua sesiune ordinară a acestui an.

Membrii Biroului permanent au fost aleşi, în afară de preşedintele Senatului (care se alege la începutul legislaturii sau când se schimbă majoritatea parlamentară), prin vot secret electronic.

Senatorii s-au exprimat în favoarea componenţei Biroului permanent, anunţată de liderii de grup de la tribuna Senatului, prin vot secret electronic, cu 89 de voturi „pentru”, unul împotrivă, o abţinere şi 17 senatori nu au votat.

Grupul parlamentar al PSD, cu 48 de membri, are două funcţii de vicepreşedinte al Senatului – Robert Cazanciuc şi Paul Stănescu, un secretar – Ion Mocioalcă şi un chestor – Marius Dunca.

PNL are 39 de senatori şi este reprezentat în Biroul permanent de doi vicepreşedinţi – Virgil Guran şi Sorin Mihai Cîmpeanu şi un secretar – Roberta Alma Anastase, precum şi un chestor – Ciprian Pandea.

Grupului USR PLUS, cu 21 de membri, îi revine o funcţie de secretar al Senatului – Narcis Mircescu şi una de chestor – Sergiu Vlad.

Grupul AUR, cu 12 senatori, este reprezentat în Biroul permanent prin secretarul Sorin Lavric.

Din partea UDMR, cu 9 membri, Tanczos Barna ocupă una dintre cele patru funcţii de chestor al Senatului.

În conformitate cu prevederile art. 27 din Regulamentul Senatului, repartizarea funcţiilor în Biroul permanent se stabileşte la începutul fiecărei sesiuni ordinare, prin negocieri între reprezentanţii grupurilor parlamentare, respectând ponderea numărului de senatori ai fiecărui grup faţă de numărul total de senatori.

De asemenea, liderii grupurilor parlamentare pentru actuala sesiune sunt: grupul PSD – Lucian Romaşcanu, grupul PNL – Daniel Fenechiu, grupul USR PLUS, Radu Mihai Mihail, grupul AUR – Claudiu Târziu, iar grupul senatorial al UDMR – Cseke Attila. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Moment controversat cu un PlayStation 5. O organizație i l-a făcut cadou unui copil, dar apoi i l-a luat

Organizația Charlotte Hornets se confruntă cu reacții negative după un incident petrecut în timpul meciului de luni împotriva echipei Philadelphia 76ers. În cadrul unui...

ANPC vine cu recomandări pentru cumpărături online în siguranţă

Pentru a evita problemele frecvente asociate cumpărăturilor online, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Centrul European...

2024, anul negru pentru producătorii de tractoare și utilaje agricole

România a ajuns să-și asigure necesarul de mașini și utilaje agricole preponderent din import, deși a fost un producător important de tractoare la nivel...
Ultima oră
Pe aceeași temă