Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ALDE și Pro România nu sunt partide parlamentare

BEC a hotărât! ALDE și Pro România nu sunt partide parlamentare

Biroul Electoral a decis că cele două formațiuni nu sunt parlamentare, deoarece nu au grup propriu în cel puțin una dintre Camerele Parlamentului, ceea ce înseamnă că cele două formațiuni vor avea mai puțini reprezentanți în birourile electorale și în secțiile de votare.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.09.2019 - 16:26

Biroul Electoral Central (BEC) a decis joi că ALDE și Pro România nu sunt partide politice parlamentare deoarece nu au grup propriu în cel puțin una dintre Camerele Parlamentului, ceea ce înseamnă că cele două formațiuni vor avea mai puțini reprezentanți în birourile electorale și în secțiile de votare, iar candidatul Mircea Diaconu se va afla pe ultimele poziții de pe buletinul de vot din primul tur al alegerile prezidențiale.

Prin sintagma ”partide politice parlamentare care au propus candidați” (…) se înțelege ”orice formațiuni politice (partide politice parlamentare; organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care au grup parlamentar propriu în cel puțin una din Camerele Parlamentului și care au obținut în urma ultimelor alegeri generale pentru Parlamentul României mandate de deputați sau senatori pentru candidații înscriși pe listele acestora; alianțe politice șii alianțe electorale care au în componență cel puțin un partid politic parlamentar) care au propus candidaturi rămase definitive”
Membriii BEC au luat această hotărâre având în vedere desființarea grupurilor ALDE din Camera Deputaților li din Senat, după demisiilor mai multor parlamentari din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, au explicat surse din cadrul BEC pentru G4Media.ro, Biroul Electoral a solicitat secretarilor generali ai Camerei Deputaților și Senatului informări cu privire la grupurile parlamentare existente. Cei doi secretari generali au răspuns că în Camera Deputaților au grup parlamentar PSD, PNL, USR, UDMR, PMP și minoritățile naționale, iar în Senat au grup PSD, PNL, USR și UDMR.

Prima consecință a deciziei BEC este că ALDE și Pro România vor avea mult mai puțini reprezentanți în birourile electorale județene și în secțiile de votare decât partidele parlamentare.

A doua consecință este că Mircea Diaconu, camndidatul susținut de ALDE și Pro România, va intra abia în cea de-a doua etapă a tragerii la sorți pentru stabilirea ordinii pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale. Acest lucru înseamnă că va ocupa una dintre ultimele poziții pe buletinul de vot.

Prima etapă a tragerii la sorți pentru stabilirea ordinii pe buletinul de vot va avea loc sâmbătă, la ora 9:30 la sediul BEC. Vor intra în competiție pentru cele mai bune poziții Klaus Iohannis, Dan Barna, Viorica Dăncilă, Theodor Paleologu și Kelemen Hunor.

Citește totul despre:

#bec #alde #proromania

Comentarii

loading...