12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăBăsescu:"Dacă trece moțiunea s-ar putea ca Dăncilă să rămână interimar până după...

Băsescu:”Dacă trece moțiunea s-ar putea ca Dăncilă să rămână interimar până după alegeri”

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că nu exclude posibilitatea ca, în ipoteza în care moţiunea de cenzură va fi votată de Parlament, Viorica Dăncilă să rămână prim ministru interimar “cel puţin până după prezidenţiale”, Băsescu catalogând drept “o iluzie” ideea unora că ar putea fi organizate alegeri anticipate.

“O cădere a Guvernului Dăncilă o diminuează ca importanţă pe doamna Dăncilă, care i-ar fi cel mai comod adversar în turul doi (preşedintelui Klaus Iohannis – n.r.). Va rămâne un candidat foarte slab, care nu va intra în turul doi, pe când acum, în poziţia de prim ministru, are şanse să intre în turul doi, ceea ce îi covine de minune lui Iohannis (…) Nu exclud posiblitatea ca, moţiunea odată trecută, doamna Dăncilă să rămână interimar până după alegerile prezidenţiale”, a afirmat fostul preşedinte vineri seara, la B1 TV.  
 
El a spus că, dacă moţiunea trece, este posibil ca agenţiile internaţionale să retrogradeze la categoria “junk” ratingul de ţară al României.
 
“Dacă moţiunea trece, va fi o victorie pentru moment a Opoziţiei, o victorie majoră, problema este ce face de a doua zi. (…) în momentul de faţă nu ştim nimic, nu există nici măcar un protocol între partide că vor face guvernul împreună”, a spus Băsescu.
 
Europarlamentarul PMP a afirmat că reformele “se fac de partide alese la termen şi care au forţa ca în primul an să introducă marile reforme”.
 
Traian Băsescu a vorbit şi despre “iluzia” că ar putea fi organziate alegeri anticipate.
 
“Iluzia pe care şi-o fac unii că ar putea fi alegeri anticipate. Vă aduc aminte din practica mea, că am vrut să declanşez alegeri anticipate (…) Onorabilul Parlament a trântit primul guvern şi când a trimis a doua propunere nu a mai venit la serviciu şi l-a lăsat acolo mult şi bine. (…) Inclusiv în situaţia căderii Guvernului, cele mai mari şanse sunt ca doamna Dăncilă să rămână interimar cel puţin până la alegerile prezidenţiale”, a adăugat Băsescu.
 
Acesta a susţinut că Victor Ponta este “marele câştigător” de pe urma moţiunii de cenzură, pentru că, în opinia lui Băsescu, dacă moţiunea trece, Pro România poate atrage tot mai mulţi parlamentari PSD şi apoi se poate alia cu partidul pe care l-a condus.
 
Băsescu a spus că nu exclude ca după moţiune să se formeze un Guvern compus din Pro România, ce a rămas din ALDE şi PSD, dar fără implicarea Vioricăi Dăncilă, el adăugând că în opinia sa este posibil “un tandem” format din Victor Ponta şi unul dintre liderii PSD, Paul Stănescu.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă