19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăBăsescu, despre profanarea mormintelor soldaților români

Băsescu, despre profanarea mormintelor soldaților români

“Mi-aş dori ca aceşti primitivi care au învelit crucile soldaţilor români să răspundă în faţa legii pentru profanare. Povestea cu ‘să analizăm, să vedem dacă e pe pământul din Harghita sau pe teritoriul Bacăului’ este una artificială şi care nu justifica sub nicio formă profanarea crucilor mormintelor soldaţilor români căzuţi la datorie în Primul sau în al Doilea Război Mondial. (…). Aş vrea ca această scurtă declaraţie să fie un semnal de protest împotriva atitudinii primitivilor de cetăţeni români de etnie maghiară. Atenţie, nu mă refer la toţi minoritarii unguri, pe care-i respect fără rezerve, dar resping atitudinea extremiştilor unguri şi a UDMR care nu-i mai reprezintă, după părerea mea, pe minoritarii unguri decât un tronson foarte îngust al extremiştilor este reprezentat de UDMR”, a declarat Traian Băsescu într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că este vorba despre un cimitir militar în care sunt îngropaţi 1.143 de militari, din care 984 de eroi necunoscuţi români, unguri, germani, austrieci şi ruşi căzuţi la datorie.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău au demarat cercetări, vineri, după ce mai multe cruci ale eroilor români din Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului din Dărmăneşti au fost acoperite cu saci din material plastic, sub pretextul că ar fi amplasate ilegal, imaginile fiind postate pe pagina de socializare a unor activişti maghiari.

“Nu a fost depusă o plângere cu privire la situaţia de la Cimitirul Valea Uzului. Ca urmare a vizionării imaginilor apărute în spaţiul public, ne-am sesizat din oficiu. La faţa locului se efectuează cercetări şi în funcţie de rezultatele anchetei se va da o soluţie legală prin unitatea de Parchet”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Cătălina Creţu.

Sola eroilor români înhumaţi în Cimitirul Internaţional Valea Uzului ar fi trebuit inaugurată în cursul zilei de vineri, dar a fost amânată pentru o dată ulterioară.

TwitterPinterest

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă