12.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăBăsescu despre alianțele PMP: „Nu o să mergem cu căciulă în mâna...

Băsescu despre alianțele PMP: „Nu o să mergem cu căciulă în mâna la nimeni”

“Nu o să mergem cu căciulă în mâna la nimeni. Nici la PNL, nici la USR. PMP a dovedit că are potențial de a trece pragul, iar acum este mult mai consolidat. Vom fi prezenți în 21 de consilii județene, ceea ce pentru noi e mult. Acum am câștigat 50 de primarii. E important pentru un partid care se coagulează acum”, a afirmat Traian Băsescu, întrebat marți la Digi 24, dacă PMP are în vedere alianțe la alegerile general.

Întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare, Traian Băsescu a răspuns: “Nu cred că electoratul acceptă lucrul acesta. Pe de o parte electoratul, pe de o parte eu. Dacă o să îl aveți pe Eugen Tomac în emisiune vreodată, la vremea când aveam 17%, atunci îi spuneam să nu ne bucurăm, este previzibil un tsunami. Iar cu trei zile i-am spus: va fi un tsunami anti-Firea și se vor duce voturile către cei mari. Singurele partide care au rămas în picioare au fost partidele mari – PSD, PNL și USR și s-a salvat PMP trecând pragul de 5%”.

Traian Băsescu a candidat la Primăria Capitalei obținând aproape 11% din voturi.

“A fost o oportunitate, dacă bucureștenii ar fi vrut-o era în regulă, dacă nu au vrut-o, eu am serviciu – lucrez la Parlamentul European. Eu nu am o problema de angajare. Față de ce a fost, de ce s-a întâmplat, a fost un adevărat tsunami, cel puțîn în București, dar nu numai în București, sunt foarte mulțumit de procente. Acest tsunami a fost incredibil de puternic și slavă Domnului am rămas pe procentul pe care l-am avut la alegerile europarlamentare”, a subliniat Băsescu. 

Ulterior, Băsescu a spus că TVR 1 că preşedintele PMP, Eugen Tomac, ar urma să aibă o întâlnire cu liderul liberalilor, premierul Ludovic Orban, pentru a discuta despre posibilele alianţe, PNL fiind prima opțiune. 

“Pentru noi obiectivul major nu este negocierea. În mod categoric îi vom întreba pe liberali – din câte ştiu, Eugen Tomac a şi fixat o întâlnire pentru mâine – cum văd ei o eventuală politică de alianţe. Dacă va fi o variantă acceptabilă, bine, dacă nu, PMP îşi va valorifica procentele pe care le-a obţinut, în orice condiţii. I-am rugat (pe liderii PMP – n.r.) să ţină cont de faptul că prima opţiune sunt liberalii şi să aştepte până când va fi o discuţie între Tomac şi Ludovic Orban. Care va fi rezultatul discuţiei vom vedea”, a declarat Băsescu. 

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă