Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul Ludovic Orban vrea stabilirea rapidă a condițiilor privind carantina și izolarea la domiciliu.(FOTO: INQUAM PHOTOS)

Azi se dezbate proiectul privind carantina și izolarea inițiat de Guvern

Camera Deputaților dezbate pe marginea proiectului ce stabilește condițiile în care se intră în carantină sau în izolare la domiciliu. Parlamentarii anunță modificări la proiectul Guvernului.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 09.07.2020 - 10:24

Premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au solicitat Parlamentului să adopte în regim de urgență proiectul de lege, document fără de care cetățenii suspectați că ar putea avea Covid-19 nu pot fi obligați să stea în carantină instituționalizată ori izolare la domiciliu pentru 14 zile, după ce Curtea Constituțională a României a stabilit că măsurile nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adus modificări majore proiectului de lege, după cum le cataloghează Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD. Dezbaterea organizată ieri de parlamentarii social-democrați și mai multe organizații neguvernamentale l-au făcut pe Marcel Ciolacu, liderul interimar PSD, să declare că propunerea Guvernului este, cităm: "Un alt zombi legislativ."

Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei au creat un grup de lucru în vederea înaintării unui proiect de lege pentru punerea în concordanţă a prevederilor cu cerinţele CCR.

Premierul Ludovic Orban a catalogat drept politică decizia CCR şi i-a taxat pe anumiți lideri politici. "În multe momente am fost sabotați literalmente de atitudinea unor lideri politici, de decizii care au fost luate împotriva voinţei Guvernului şi de atitudinea unor instituţii publice care s-au comportat ca nişte filiale declarate ale PSD.", a spus premierul.

Comentarii

loading...