13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăPoliticăAvocatul Poporului. Dan Barna, atac la ALDE: Nu este potrivită

Avocatul Poporului. Dan Barna, atac la ALDE: Nu este potrivită

“Înţeleg că astăzi domnul Ciorbea a transmis PSD o scrisoare prin care a spus ‘nu mai aveţi avocat al poporului’. Deci, pe aceeaşi logică, domnul Ciorbea era al PSD, doamna Weber, sper să nu ajungem în situaţia aceasta dureroasă, va fi a lui ALDE. Pentru că exact despre asta a fost vorba: ultimul avocat al poporului, din păcate, nu a fost al poporului, decât ca etichetă la intrare, dar în realitate, ca manifestare politică şi ca responsabilitate faţă de atribuţiile pe care le avea, a fost un avocat al PSD, de la un capăt la altul”, a declarat Dan Barna luni, într-o emisiune la Digi24.

El a adăugat că formaţiunea îl susţine pe Eckstein Kovacs Peter, care “este un profesionist, o personalitate a vieţii politice şi civice din ultimii ani, care are o susţinere bună şi dinspre societatea civilă”.

,,Există deja o susţinere parlamentară importantă, şi dinspre USR, şi dinspre PNL, şi dinspre UDMR, minorităţi… Sper să avem înţelepciunea de a înţelege, exact în contextul lui 26 mai şi tot ce a urmat de atunci, că această poziţie nu este o poziţie de administrator la o regie de electricitate sau de cărbuni, ci este chiar o personalitate de care depinde stabilitatea noastră ca stat democratic”, a spus liderul USR.

Potrivit acestuia, viitorul avocat al poporului trebuie ,,să fie o persoană care să aibă anvergura morală de a fi credibil în acest rol”.

“Cumva, vreau să cred că şi în actuala majoritate sunt oameni care înţeleg cum ar arăta o Românie în care Renate Weber, care a susţinut în Parlamentul European că în România Justiţia nu are nicio problemă şi că ceea ce fac dânşii e o corectare a statului de drept, deci Renate Weber ca avocat al poporului sau Eckstein Kovacs Peter, o personalitate care în momentul în care a fost pus în situaţia de compromis moral a avut tăria să demisioneze, să iasă din politică, rămânând moral”, a afirmat Dan Barna.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă