6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăAșteptările lui Kelemen Hunor față de Guvernul Orban

Așteptările lui Kelemen Hunor față de Guvernul Orban

“Noi, cei de la UDMR, nu aşteptăm minuni de la noul Guvern, aşteptăm însă o guvernare responsabilă faţă de fiecare cetăţean, aşteptăm respect pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate, aşteptăm gestionarea corectă şi transparentă a treburilor ţării. Aşteptăm de la dumneavoastră rectificarea de buget şi proiectul de buget pentru anul viitor, unul echilibrat, fără excese şi, de asemenea, unul care să asigure pentru prima dată în istoria noastră recentă 6% din PIB pentru Educaţie. Aşteptăm să investiţi în acest domeniu esenţial pentru viitorul societăţii. Valorile comunitare şi individuale se bazează pe existenţa şi funcţionarea unui sistem educaţional performant, care să fie în beneficiul copilului”, a afirmat Kelemen, la şedinţa în care urmează să se acorde votul privind învestirea Guvernului Orban, potrivit Agerpres. 

El a adăugat că miniştri care vor veni des în comisiile parlamentare şi vor dialoga cu Legislativul vor avea o viaţă mai uşoară, dar şi rezultate bune, vizibile.

“Dacă veţi respecta comunitatea maghiară din România, veţi avea respectul nostru şi susţinerea noastră. Domnule prim-ministru desemnat, aveţi câţiva miniştri care au primit aviz negativ de la comisiile de specialitate, aveţi şi miniştri care nu au ce căuta într-un Guvern de centru-dreapta. Sigur, este responsabilitatea dumneavoastră, răspunderea vă aparţine, depinde doar de modul în care veţi acţiona, de modul în care veţi guverna. Adevărata responsabilitate însă este să nu compromiteţi într-un an şansele unei guvernări de centru-dreapta pe termen lung. Orice greşeală, orice aroganţă, orice lipsă de profesionalism, orice exces şi lipsa măsurii va compromite şansa să continuaţi şi după alegerile parlamentare. România are nevoie şi va avea nevoie de o guvernare de centru-dreapta după alegerile de anul viitor. Dacă va avea sau nu, depinde de cum veţi guverna. Vă vom vota astăzi să plecaţi din port către mare, dar suntem cu ochii de dumneavoastră, gata să vă susţinem dacă meritaţi şi pregătiţi să vă sancţionăm, inclusiv cu o moţiune de cenzură, dacă va fi cazul”, a încheiat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă