Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aranjament între Casa Regală şi Guvern, după exilul Regelui Mihai

Fostul șef al SIE între 1992 și 1997, generalul Ioan Talpeş, a făcut dezvăluiri incredibile într-un interviu la Realitatea TV. Ioan Talpeş a declarat despre Majestatea Sa, Regele Mihai, că "fusese un aranjament între Guvernul Groza și Majestatea Sa, când a plecat din țară".

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.12.2017 - 10:53

Traseul Regelui Mihai I, după abdicarea din 1947, a fost subiect de controversă între fanii și contestatarii fostului monarh. Astfel, unul din subiectele "fierbinți" de pe această agendă este chestiunea unei eventuale rente financiare primite din partea statului comunist, pe perioada exilului său.

Detractorii Regelui au spus că acesta, a făcut, astfel, o pactizare rușinoasă cu regimul comunist.

În acest sens, fostul director al Serviciului de Informații Externe, Ioan Talpeș, a spus fără ocolișuri, că într-adevăr Regele Mihai I a primit o sumă de bani de la statul comunist.

"Adică Guvernul susținea că a plătit un fel de bursă pentru ca acesta să se întrețină", a spus Talpeș.

Potrivit acestuia, oamenii din guvernul Groza susţineau că regele ar fi acceptat o bursă din partea guvernului român în primii ani de exil.

"Fusese un aranjament între guvernul Groza şi majestatea sa când a plecat. Adică guvernul susţinea că a plătit ani de zile un fel de bursă, ca să se întreţină. E adevărat că nu era o suma mare, până la urmă s-a ajuns la 5000 de dolari pe lună. Era chiar o persoană care se ducea şi îi dadea, cineva din diplomaţia românească.", a conchis Talpeş.

Comentarii