15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăAna Birchall: ,,Recuperarea fiecărui leu furat statului român trebuie să fie o...

Ana Birchall: ,,Recuperarea fiecărui leu furat statului român trebuie să fie o prioritate”

Potrivit unui comunicat al MJ transmis, Ana Birchall a participat, luni, la Sinaia, la Conferinţa naţională anuală organizată, în perioada 1-4 iulie, în cadrul proiectului “Consolidarea şi eficientizarea sistemului naţional de recuperare a creanţelor provenite din infracţiuni”, implementat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), în parteneriat cu Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), din cadrul Ministerului Justiţiei.

“Recuperarea prejudiciilor şi a produsului infracţiunii reprezintă o prioritate pentru agenda publică, costul criminalităţii fiind resimţit de cetăţeni şi reflectat inclusiv în modul în care este perceput sistemul judiciar, în ansamblu său. De aceea, recuperarea fiecărui leu furat statului român trebuie să fie o prioritate’, a declarat ministrul Ana Birchall în timpul lucrărilor, citată în comunicat.

Ministrul a punctat transpunerea instrumentelor de cooperare internaţională în materie în ceea ce priveşte măsurile asigurătorii şi confiscarea specială sau extinsă, “fie că vorbim de convenţiile ONU privind corupţia sau criminalitatea transfrontalieră, fie de cele ale Consiliului Europei, ori de regulamentele şi directivele europene”.

Potrivit MJ, Ana Birchall a lansat participanţilor la conferinţă invitaţia de a contribui alături de conducerea Ministerului Public şi ANABI la creionarea liniilor de acţiune comună pe termen scurt şi mediu.

“În baza concluziilor acestui eveniment, Ministerul Justiţiei, prin ANABI, va iniţia consultări cu toţi partenerii instituţionali în vederea promovării şi aprobării unui cadru strategic unitar privind recuperarea creanţelor provenite din infracţiuni”, a spus Birchall.

Ministerul Justiţiei informează că în prima zi de dezbateri au mai fost prezenţi procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procuror Nicolae Solomon, şi procurorul Florin Deac, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...
Ultima oră
Pe aceeași temă