Primarul interimar Astrid Fodor (FDGR) are cele mai multe șanse de a câștiga competiția, potrivit sondajelor de opinie (51% potrivit unei cercetări plătite de PNL). În vârstă de 61 de ani, ea a preluat interimatul la primărie în decembrie 2014, după ce Klaus Iohannis, coleg în FDGR cu Fodor, a devenit președinte al României. De când este primar interimar, Fodor a renunțat la conferințele de presă săptămânale, întlnindu-se cu presa doar când are ceva foarte important de transmis. Ea s-a orientat către întâlniri cu alegătorii. ANI a declarat-o incompatibilă, pentru că a fost viceprimar, membru în CA al Colegiului „Brukhental“ și întru-un CA al unei grădinițe cu program prelungit. Fodor a contestat decizia.
Inițial, liberalii luau în calcul sprijinirea lui Fodor, dar, ulterior, și-au desemnat propriul candidat: Răzvan Pop, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, un tânăr istoric de 34 de ani. După desemnare, Pop a demisionat din funcție pentru a se dedica alegerilor. Candidatul PNL a fost consilier municipal pentru două luni şi preşedinte al Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu.
Din partea PSD va candida Ovidiu Sitterli, fostul prefect al județului. El a fost implicat într-o controversă pe plan local, după ce fostul președinte CJ, Ioan Cindrea (PSD), a fost condamant defintiv la închisoare cu suspendare în septembrie 2015. Sitterli a amânat semnarea ordinului prin care mandatul lui Cindrea înceta în urma deciziei instanței. Ordinul de revocare a fost semnat abia în matie 2016 de succesorul lui Sitterli care a demisionat din funcția de prefect pentru a candida la primărie.
Candidați Primăria Sibiu:
1. Ovidiu Sitterli – PSD
2. Astrid Fodor – FDGR
3. Daniel Galan – UNPR
4. Răzvan Pop – PNL
5. Ovidiu Zeicu – PPU(social-liberal)
6. Ana Alexandrina Matei – independent
7. Ioan Gligor – PMP
8. Marius Popescu – ALDE
9. Ioan Ștefan Zară – independent
10. Florescu Eugenia – PRU
11. Pitu Lucian Gabriel – PSR