Observatorii preşedintelui, conform unor surse, ar fi fost ţinuţi departe de locul în care se adunau cifrele electorale.
Donald Trump a acuzat pe democraţi că fură alegerile. O echipă de 14.000 de avocaţi au sesizat Curţile Supreme ale respectivelor state. Au cerut sistarea procesului de numărare a voturilor.
Nici mai mult, nici mai puţin, cu două zile în urmă, statele cu guvernatori democraţi au oprit noaptea procesul de numărare a voturilor. A doua zi ar fi apărut sute de mii de buletine de vot în favoarea lui Joe Biden. Brusc și deîndată.
Dacă fura PSD-ul, coborau iadul pe pământ
Vă imaginaţi dacă s-ar fi întâmplat asta în România cum ar fi fost decapat PSD-ul, omologul democraţilor americani? S-ar fi vorbit, cât în lună şi în stele, despre comportamentul lui Ciolacu de belarusist. Iar s-ar fi adus în ecuaţie Moscova. Stabilitatea regiunii. S-ar fi adunat poporul să strige iar, la comanda sistemului, “comuniştii.”
La ei republicanii sunt roşii
În SUA, spre norocul istoriei simbolisticii politice, roşii sunt republicanii. Democraţii, vopsiţi în albastru, ascund adevărata identitate socialistă. Ei zic că sunt cu poporul.
Doar că Trump a pus armata de avocaţi pe capul democraţilor.
Victoriile neaşteptate ale lui Joe Biden în Michigan şi Wisconsin, ascensiunea din Nevada îl plasează pe favoritul democraţiilor aproape de ţinta de 270 de alegători.
Numai că realitatea nu-i aşa.
În Alaska, Pennsylvania, Georgia, North Carolina şi Arizona conduce Trump, conform numărătorilor parţiale.
Colegiul electoral decide, nu boborul
Părinţii fondatori ai SUA s-au gândit că la un moment dat prostimea o poate lua razna şi să meargă după o fentă. Astfel, s-a înfiinţat Colegiul electoral. Înainte de fiecare scrutin sunt desemnaţi aceşti “speciali cu drepturi depline.”
Constituţia nu prevede modul în care sunt propuşi aceşti cetăţeni de rang înalt. În unele state sunt votaţi de către alegători, în altele sunt desemnaţi de către principalele forţe politice.
Un total de 538 de electori din toate statele americane decid preşedintele.
În concluzie, preşedintele SUA, o spun de atâta timp, nu este ales de mulţime. Ci de un for menit să filtreze extazul şi să demineze câmpurile explozive.
Democraţia e puterea poporului. Mulţi s-au lămurit după ce tiraniile au apărut în lume prin voinţa populară că e o biată lozincă aruncată pe taraba politică. O sperietoare pentru sclavi. Un Voldemort din Harry Potter.
Vocile lumii:
Senatorul Utah, Mike Lee, a făcut recent o declarație care a inflamat promotorii societăţii deschise.
„Democrația nu este obiectivul principal al unei guvernări. Doar libertatea, pacea și prosperitatea sunt. Scopul nostru e ca civilizaţia umană să înflorească. Democrația poate împiedica prosperitatea”, a scris el, pe twitter.
Poate că Joe Biden trece primul linia de sosire a celor 270 de voturi necesare din Colegiul electoral. Ce se va întâmpla?
Preşedintele va fi validat în urma mai multor acţiuni în justiţie, iar intifada îşi va face iar numărul
Vor pune tunurile pe magistraţi?
Mulţi ar fi dezamăgiţi să constate că votul lor nu contează. Stăpânii noii congregaţii a progresului cu de-a sila ar putea acuza că în SUA nu există o democraţie funcţională. Păi, nu-i aşa? Stareţul care miruieşte pe alţii cu mult trâmbiţatul “democracy – the power of the people” e fără sutană. Mai mult, a şi furat lingura împărtăşaniei. O fi Satana îmbrăcat în odăjdiile popilor?
Trump acuză hoţia
„Aseară conduceam, în cele mai multe locuri consolidat, în multe state cheie, în aproape toate acestea conduse de democrați. Apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin magie pe măsură ce au fost numărate voturi surpriză. Foarte straniu, iar „casele de sondaj” au greșit complet și istoric!”, a scris Trump, imediat după apariţia sutelor de mii de voturi noi.
Aseară, grupul de acţiune: “STOP HOŢIEI” de pe facebook, iniţiat de mişcarea “Trump Women for America First”, cu intrări de o mie de persoane pe secundă a fost închis, relatează surse oficiale ale reţelei de socializare, conform Reuters.
Într-o singură zi grupul a ajuns la cifra record de 365.000 de membri.
Dar cum stă democraţia la ea acasă?
Mai mult, afirmaţia recentă a senatorului republican Mike Lee că democraţia e duşmanul Americii a provocat o explozie de sistem. Mai că nu le ieşeau democraţilor fum pe nas.
Societatea în civil a protestat. Sigur că nu şi-a revendicat niciodată mişcările ANTIFA, Black Lives Metter, “democratice la faţă,” dar prin vintre le curg sânge diavolesc. Democraţia a ajuns să fie steagul de luptă aş celor care nu ştiu să câştige corect şi simt mereu în ceafă ilegitimitatea electorală.
“Hoţul strigă: prindeţi hoţul!” parcă aşa se zice pe la noi.
Dacă Biden câştigă şi voturile electorilor?
Poate că Joe Biden trece primul linia de sosire a celor 270 de voturi necesare din Colegiul electoral. Ce se va întâmpla?
Preşedintele va fi validat în urma mai multor acţiuni în justiţie.
Situaţia nu e fără precedent. În anul 2000, candidatul democrat Al Gore, fostul vicepreşedinte al SUA, a contestat în instanţă rezultatul electoral din Florida. George W. Bush a fost validat preşedinte doar de Curtea Constituţională a SUA.
După lungi decade republicanii au majoritatea judecătorilor din lotul magistraţilor “supremi.” Şi dacă pentru prima oară în istoria de peste 200 de ani a celei mai lăudate democraţii, nu poporul, ci justiţia “independentă” îl va face pe pierzătorul alegerilor preşedinte? Ar fi caz unic. Păi atunci să vezi distrugeri şi violenţe pe străzi.
În întreaga istorie ideologiile revoluţionare au stârnit revolta maselor.
Se va striga “pe el, pe mama lui,” ca pe stadioanele de la noi?
Şi iar se va invoca justiţia independentă, instituţie bună doar când convine maselor şi criminală când nu e pe placul sistemului.
Lecţia americană pusă în coajă neomarxistă şi la noi
Mergeţi în 6 decembrie la vot. Oricum câştigătorul e prestabilit. Ca într-o gubernie. Judecătorii noştri nu-s ca ai lor. Să îndrăznească PSD-ul să câştige scrutinul! Să vedem atunci jihadul stârnit. Oricum la guvernare nu vin cei aleşi, ci cei doriţi de instrumentiştii corului robilor.
Dacă în America s-a furat atât, vă imaginaţi ce se va întâmpla la noi?
Demult România şi-a pierdut suveranitatea.