11 C
București
joi, 23 ianuarie 2025
AcasăSpecialPe care îl eutanasiem primul ?

Pe care îl eutanasiem primul ?

De ce, în chiar zilele în care DIICOT merge după doi miniştri- Videanu şi Vosganian- acuzaţi că au favorizat o firmă privată în detrimentul avuţiei publice, ducînd la sapă de lemn compania naţională de gaze, cîndva mîndria resurselor noastre naţionale, miniştrii Barbu, Plumb şi Şova au curajul să semneze o propunere legislativă contra avizului ministerului Justiţiei, pentru care peste un an pot ajunge şi ei în puşcărie?

Linia de apărare e deja aceeaşi, că la un nivel aşa de înalt decizia în favoarea corupătorului nu se mai cheamă favoare, ci politică de stat, şi calea să te ascunzi de justiţie este să spui că ai împărţit această decizie cu tot guvernul, cum zice Videanu (şi Ponta era ministru!) sau şi mai avansat, cum face Ponta, cu tot parlamentul. Ca să fie perfectă crima, mare grijă să fie vot secret cînd daţi voi drumul la cianuri în apele patriei şi ale vecinilor maghiari pentru aurul de pe tobă pe care îl vom căpăta de la Gold (care va bate recordul Romgaz cum transformi o resursă naţională într-o datorie naţională, pariem ?). Că dacă votul e public vă notăm unul cîte unul şi mai vedem noi la alegerile viitoare, e înţelept Băsescu că a venit cu soluţia lui obişnuită, să întrebăm pe toţi ăia care nu ştiu ! Că veni sau nu veni vorba, dacă vă întrebaţi de ce doar pedelistul Videanu şi liberalul Vosganian au băgat-o pe mînecă, iar predecesorul lor pesedist la acelaşi minister, care a dat aceleaşi discounturi direct din buzuranul dvs de plătitor de taxe nu e deranjat de nimeni, răspunsul e simplu, că sub Iliescu şi Adrian Năstase procuratura nu era suficient de independentă să înregistreze pe miniştrii guvernului cum pare să se fi petrecut sub Băsescu şi guvernul Boc 2, oricîte alte defecte or fi avut ei. Trag doar nădejde că şi azi cînd lobbyştii Gold fac vizite pe la dna Plumb şi compania pornesc şi microfoanele şi nu le-o fi retras carismaticul domn Niţu de la promovarea sa în funcţie.

Cum se face că resursele naturale ale României sînt de regulă convertite în riscuri pentru populaţia locală (poluare), costuri pentru populaţia generală (care acoperă datoriile companiilor de stat) şi profit doar pentru alde Dinu Patriciu şi specia ? Numai javreles de vină. Cred că avem în privinţa asta un consens, deşi poate javre diferite în minte. De asta, acum mai bine de un an, în timpul precedentelor manifestări de la Universitate, cînd se scursese vorba că s-au găsit gaze prin platoul Mării Negre am cerut, prin Carta albă a bunei guvernări, semnată de societatea civilă cu dnii Ponta şi Antonescu, pe atunci în opoziţie, ca veniturile din asemenea exploatări să meargă într-un fond de investiţii ca acela faimos din Norvegia, din care să plătim pensii pe viitor, că déjà nu mai avem din ce. Ca şi promisiunea de a nu permite folosirea cianurilor, şi asta e încălcată pe faţă de actuala putere, care are o dată în plus, cum au avut-o şi Năstase şi Videanu, iluzia impunităţii.

Dacă procuratura nu s-a interesat de avizul de mediu pentru Roşia Montană şi cum de trec prin guvern proiecte la care Ministerul Justiţiei formulează asemenea rezerve e fiindcă e foarte ocupată. Anchetează din greu, la nici douăşpe ore după comiterea faptei, pe coordonatorii de la asociaţiile pentru Supravegherea si Protectia Animalelor şi audiază martorii la tragicul incident în care un copil de patru ani a fost muşcat de zeci de ori de nişte cîini comunitari, fratele lui de şase fugind  la bunica (care era la o distanţă, să înţelegem, bunicică). Dacă eram în Occident, la ora asta protecţia socială lua déjà din îngrijirea acestei familii pe copilul rămas, că un copil de şase ani nu e calificat să aibă grijă de unul de patru, deci a fost la mijloc o neglijentă criminală, iar martorii făceau zile de lucru comunitar cu condamnare că au stat şi s-au uitat, că zeci de muşcături iau ceva vreme, şi orice trecător normal sau om aflat la fereastră intervenea, nu stătea să se uite şi pe urmă se ducea să povestească la poliţie. Desigur, şi aceştia au circumstanţe atenuante, cum ar fi : de ce să aibă copiii părinţi care să aibă grijă de ei cînd şeful statului le-a zis să se ducă prin Occident să nu ne greveze aici sistemele sociale, de ce ar fi bunicii, îndoiţi de vieţi prăpădite, mai competenţi ca părinţii înşişi, de ce ar fi prompte serviciile noastre sociale, infect plătite şi demoralizate de discursurile despre faptul că orice asistenţă socială e de un stîngism criminal, şi de ce să se bage cineva riscînd să i se rupă pantalonii cînd poporul nostru prin fiecare membru al său a supravieţuit atîţia ani exact că nu s-a băgat, a stat şi s-a uitat cum pică pe alţii ? Şi cum nu putem rezolva nimic din cele de mai sus, că ar însemna să ne luptăm cu psihologia şi istoria masei noastre de popor, e mai simplu să eutanasiem toţi cîinii, nu văd de ce ne-am opri acum cînd ne-am pornit să dăm legi care fac excepţie de la toate legile, ba chiar şi de la deciziile tribunalelor, pe motiv că (cum plastic spune motivaţia proiectului cianură, aceea respinsă de Ministerul Justiţiei pe motivul că un contract nu e lege, iar modificarea legii nu e constituţională) procesul de autorizare (cel care trebuie să ne ferească de riscuri) e grevat de „exces de reglementări, care generează un cadru normativ birocratic, necoerent şi necorelat cu nevoile de dezvoltare a afacerilor“. Cred că vă e clar că această lege a guvernului Ponta a fost scrisă direct de beneficiarii ei privaţi.

Noroc cu şeful statului că a sărit în sprijinul guvernului, demascînd maidanezii în direct şi la o oră de vîrf şi dînd o nesperată mînă de ajutor presei care trăieşte din banii de publicitate ai GOLD, practic sifonaţi de la fraierii planetari care au investit în această afacere fiind ani de zile minţiţi că sînt luate toate avizele. Cum cîinii nu vor intra de bunăvoie în mină să bea cianura destinată peştilor, iată o problemă care ne va lua ceva vreme ! De consolarea ghinionistei familii se ocupă între timp Mircea Sandu (altul care te întrebi cum de mai e liber), care a găsit o soluţie, trei bilete gratuite la partida România – Ungaria. Îmi vin în minte şi alte rezolvări, de exemplu am putea da mînă liberă la copii să răzbească ei căţeii în confruntare directă- fratele meu mai mic, mutat în Bucureşti din Moldova noastră mai paşnică şi-a petrecut luni de zile ducînd la veterinar animale schilodite de băieţii de cartier, ceea ce, desigur, dezvolta şi la animale instincte de apărare, sau încercînd în van să-i oprească. O martoră principală e vie şi azi, pisoiul lui alb care a trebuit operat de vreo trei ori că băieţeii îi vîrîseră cu sila pietre pe gît, care îi provocau periodic ocluzii intestinale.

Nu putem pune animalele mai presus de oameni, a spus şeful statului. E sigur însă că avem toţi aceeaşi părere care sînt oamenii şi care animalele ? Am observat că nişte băieţi de-ai mei de dreapta, foarte promovaţi de mine cu ani în urmă –niciodată n-am greşit cu critica, totdeauna cu generozitatea, din păcate- s-au referit la Nicuşor Dan şi alţi manifestanţi contra Gold de o ireproşabilă curăţenie morală ca ”faună politică”, chiar zilele astea. În schimb Băsescu, Oprescu, Bodu, Greblă, Mircea Sandu şi alţii ca ei, sentimentali care bocesc în direct de marcaţi ce sînt, pe toate ecranele fin aurite şi cheamă la sacrificarea maidanezilor sînt, nu-i aşa, umani. Că om e acela care stabileşte el lista cu alţii de eutanasiat, şi nu invers.

Semnaţi pe romaniacurata.ro cererea ca guvernul Ponta să retragă din Parlament proiectul autorizării exploatării cu cianuri de la Roşia Montană.

Cele mai citite

„Prime nerușinate” la Romsilva: Ministrul Mediului promite reorganizarea Regiei și stoparea abuzurilor financiare

Ministrul Mediului a afirmat că bonificații exorbitante au fost acordate masiv în cadrul Regiei Romsilva Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a calificat drept „nerușinată” prima de...

Iranul renunță la sancțiunile pentru femeile care nu poartă vălul islamic pe stradă

Iranul nu va mai sancţiona femeile care nu poartă vălul islamic pe stradă, chiar dacă lipsa acestui accesoriu presupune o încălcare a legii, a...

România, pe ultimul loc în UE la utilizarea Inteligenței Artificiale de către companii

România rămâne pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința adoptării Inteligenței Artificiale (AI) de către companii, conform datelor Eurostat. Doar 3,1% dintre firmele...
Ultima oră
Pe aceeași temă