Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Anisie ză termineităr of ză învățământ

Laurențiu Mușoiu 07.10.2020 - 00:24
Laurențiu Mușoiu

Ministrul Educației, profesoara de Limba română Monica Anisie, a trecut la nivelul următor: nu mai “faultează” doar limba română ci și pe cea engleză.

Share

De fapt, se formează o nouă limbă sau un nou dialect: anisiana (o mixtură de termeni eronați din mai multe limbi).

Chiar de Ziua Educației, șefa învățământului românesc a lovit din nou din plin limba română, puțin “reticientă” de această dată.

Am aflat de la ministrul Educației – amintim, profesor de Limba română, cu vechime – că profesorii sunt “reticienți”.

De asemenea, în cadrul aceleiași intervenții, la una dintre televiziunile prietenoase cu actuala guvernare, Monica Anisie a vorbit despre președintele “Alma Meităr”.

Din câte știu, Anton Hadăr este președintele FNS “Alma Mater”.

Mi-e frică să o întrebăm pe doamna Anisie, care, fiind profesoara de limba română, ar trebui să stăpânească și latina, ce înseamnă alma mater.

Cine știe ce curiozitate mai aflăm.

Aceste gafe se adaugă lungului șir pe care – apropo, așa se formulează corect, doamna profesoară, “pe care”, nu “care” – le-a comis șefa Educației.

Reamintin celebrul “pepsiglas”.

Colegii de partid ai doamnei ministru și postacii care mănâncă o pâine uscată de pe urma liberalilor vor spune că au fost multe gafe și ale miniștrilor PSD.

Perfect de acord, dar PNL a promis că vom avea parte de altceva, de schimbare.

Din nefercire, se conturează tot mai clar o schimbare în mai rău.

Acum înțelegem de ce elevii de clasa a VIII-a nu au manuale de Limba română: pentru că, probabil, ministrul Educației vrea ca acestea să conțină varianta sa de limbă română.

Mai grav este că șefa Învățământului nu face gafe doar legate de limba română, ci unele de management al sistemului educațional, ceea ce afectează direct generații întregi.